Dostupni linkovi

Šesta lažna dojava o bombi na letu iz Beograda ka Rusiji


Kontradiverziona ekipa MUP-a Srbije proverava dojavu o bombi u avionu za Moskvu 11. marta, 2022. godine.
Kontradiverziona ekipa MUP-a Srbije proverava dojavu o bombi u avionu za Moskvu 11. marta, 2022. godine.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije potvrdilo je da je i u četvrtak, 17. marta, ponovo dobijena dojava o bombi u avionu koji je iz Beograda trebalo da poleti ka Moskvi, kao i da je policija, nakon provere, utvrdila da je dojava bila lažna.

Policija je na beogradskom aerodromu izvršila kontradiverzioni pregled nakon nove dojave, potvrđeno je u MUP-u za agenciju Beta.

Ovo je šesta lažna dojava bombi za poslednjih nedelju dana, kada je reč o letovima na relaciji Srbija - Rusija, juče 16. marta, prijavljene su dve lažne dojave.

Srbija se nije pridružila sankcijama Evropske unije prema Rusiji, od 27. februrara, kojim je zatvoren prostor unije za ruske avio kompanije i privatne ruske letelice, kao deo sankcija Moskvi zbog invazije na Ukrajinu.

Nakon invazije Rusije na Ukrajinu, 24. februara, iz Beograda je povećan broj letova prema i iz Moskve, koji je dostigao 15 letova nedeljno, samo prema glavnom gradu Rusije, uz dodatne letove prema Sankt Peterburgu.

Usled pritisaka za Zapada, predsednik Srbije Aleksanar Vučić najavio je 13. marta da će od ponedeljka, 21. marta, broj letova na relaciji Beograd Moskva biti vraćen na redovan broj.

Tako će avioni srpskog nacionalnog prevoznika, Er Srbije, do ruske prestonice leteti osam puta nedeljno, kao što je bilo pre početka ratnih dejstava na teritoriji Ukrajine.

XS
SM
MD
LG