Dostupni linkovi

Nezvanični rezultati: SDS porazio SNSD, SDA najjača u Federaciji


18:13 7.10.2012.
Dobrodosli na blog uživo na kojem pratimo objavljivanje rezultata opštinskih izbora u BiH.

Glasanje na petim poslijeratnim izborima u BiH je završeno u 19 sati, počinje brojanje glasačkih listića na oko 5.100 biračkih mjesta u 136 opština, pet gradova i Distriktu Brčko.

Od 3,1 milion registrovanih birača, do 16 sati je izašlo njih blizu 44 posto ali će taj postotak na kraju biti nešto viši.

Centralna izborna komisija konferenciju za novinare najavila je za 21 sat, a u ponoć će biti poznati prvi preliminarni rezultati izbora.

U međuvremenu očekujemo nezvanične rezultate iz izbornih štabova i nevladinih organizacija koje su pratile izbore, kao i reakcije stranaka, analitičara i komentatora.

Ovdje pročitajte i pogledajte kako je proteklo današnje glasanje i šta političari i građani očekuju od ovih izbora.

Pratitete putem Twittera i hashtaga #izboribih_rse i naše gostujuće komentatore sociologa Srđana Puhala iz Banja Luke, i Kenana Efendića, urednika web portal RadioSarajevo.ba.
19:04 7.10.2012.
Dok čekamo rezultate ovogodišnjih izbora da se prisjetimo rezultata od prije četiti godine kada je glasalo 55 posto birača.

SNSD je tada osvojio 41 mjesto načelnika kao i poziciju gardonačelnika Banje Luke. SDA je osvojila 36 načelničkih pozicija, zatim HDZ 16, SDP devet, SDS pet, Stranka za BiH četiri a Demokratski narodni savez i HDZ 1990 osvojili su po tri pozicije za mjesto načelnika.

Naš izvještaj od prije četiri godine možete naći ovdje a mapu CIK-a sa rezultatima ovdje.

Učitajte više sadržaja...

XS
SM
MD
LG