Dostupni linkovi

BiH: Preminulo 11 osoba, 399 novozaraženih


Doboj, BiH

Prema podacima entitetskih zdravstvenih institucija, u Bosni i Hercegovini je u posljednja 24 sata preminulo 11 osoba od korona virusa, dok je registrovano 399 novozaraženih.

U protekla 24 sata u Federaciji BiH testirana su 974 uzorka, od kojih je 301 pozitivan na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrovani su u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Bosansko-podrinjskom i Kantonu Sarajevo.

U Federaciji BiH do sada je testiran 89.551 uzorak, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 7.517 osoba.

Samo u Kantonu Sarajevo u posljednja 24 sata potvrđeno je 157 novih slučajeva zaraženih korona virusom, od čega je 89 osoba iz porodičnih klastera, navodi se u izvještaju Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

U posljednja 24 sata korona virus je potvrđen kod 76 osoba u Republici Srpskoj, a testirano je 506 osoba i registrovan jedan smrtni slučaj.

Prema mjestu prebivališta 11 osoba je iz Banje Luke, devet iz Zvornika, po pet osoba je iz Bijeljine i Prnjavora, po četiri osobe iz Bosanske Gradiške, Mrkonjić Grada, Rogatice i Han Pijeska, po tri osobe su iz Istočne Ilidže, Kotor Varoši, Laktaša, Foče i Čelinca, po dvije su iz Jezera, Pala i Prijedora i po jedna osoba je iz Bratunca, Istočnog Starog Grada, Kneževa, Bosanske Dubice, Osmaka, Rudog, Sokoca, Srebrenice i Ugljevika.

Do sada je Republici Srpskoj registrovano 5.136 zaraženih, te 183 smrtna slučaja.

U Brčko Distriktu u posljednja 24 sata registovane su 22 novozaražene osobe od korona virusa.

Prema podacima Ministarstva civilnih poslova, u BiH je do sada 12.856 osoba oboljelo od korona virusa, dok su 373 osobe preminule.

XS
SM
MD
LG