Dostupni linkovi

U BiH 474 novozaraženih korona virusom, preminulo osam osoba


Vakcinacija građana Sarajeva protiv korona virusa u Zetri (20. avgust 2021.)
Vakcinacija građana Sarajeva protiv korona virusa u Zetri (20. avgust 2021.)

U Bosni i Hercegovini (BiH) je u protekla 24 sata zabilježeno 474 pozitivnih na korona virus, od 2.813 testiranih. Prijavljeno je osam smrtnih slučajeva.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 2.076 testiranih uzoraka, od čega je 280 pozitivno na korona virus.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH.

U ovom bh. entitetu preminulo je šest osoba, i to u Tuzlanskom, Hercegovačko-neretvanskom i Kantonu Sarajevo, dok su tri smrtna slučaja prijavljena retroaktivno. Ukupan broj smrtnih slučajeva na području Federacije BiH je 5.598.

Do sada je testirano ukupno 800.864 uzoraka u Federaciji BiH, a korona virus je potvrđen kod 140.292 osobe.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je rekao kako se neće uvoditi restriktivnije epidemiološke mjere zbog pandemije korona virusa te da nije namjera da se ide u zatvaranje.

To je poručio na konferenciji za novinare u utorak 31. avgusta nakon sastanka s predstavnicima deset kantona s ciljem definisanja zajedničkih aktivnosti i mjera u vezi s epidemiološkom situacijom.

RSE o pandemiji COVID-a 19

Priče, analize, foto i video zapisi o COVID-u 19.

U entitetu Rеpublika Srpska izvršеnо је tеstirаnjе 462 lаbоrаtоriјskа uzоrkа, а korona virus је pоtvrđеn kоd 182 оsоbe.

U protekla 24 sata Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе priјаvljеn је јеdаn smrtni slučај. Rаdi sе žеni, stаriје živоtnе dоbi iz Zvоrnikа.

Dо sаdа је u Rеpublici Srpskој pоtvrđеnо 66.627 slučајеvа kоrоnа virusа, а prеminulе su ukupnо 3.864 оsоbе kоd kојih је pоtvrđеn tеst nа virus kоrоnа.

U Brčko distriktu BiH registrovano je 12 novih slučajeva zaraze korona virusom od 275 testiranih uzoraka. Preminula je jedna ženska osoba, a oporavljeno je 20 osoba.

XS
SM
MD
LG