Dostupni linkovi

U BiH raste broj zaraženih korona virusom, prijavljeno 11 smrtnih slučajeva 


Vakcinacija u Mostaru 25. avgusta 2021.

U Bosni i Hercegovini u protekla 24 sata izvršeno je testiranje 3.554 osobe, od kojih je 906 pozitivno na korona virus. Zavodima za javno zdravstvo prijavljeno je 11 smrtnih slučajeva.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su 2.584 testirana uzorka, od kojih je 527 pozitivno na korona virus.

Do sada je testirano ukupno 803.448 uzoraka, a korona virus je potvrđen kod 140.819 osoba.

U protekla 24 sata u Federaciji BiH prijavljeno je sedam smrtnih slučajeva.

Ukupan broj smrtnih slučajeva na području Federacije BiH je 5.605.

U entitetu Rеpublika Srpska u protekla 24 sata izvršеnо је tеstirаnjе 784 lаbоrаtоriјskа uzоrkа, а kоrоnа virus je pоtvrđеn kоd 364 оsоbe.

Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе priјаvljеnа su čеtiri smrtnа slučаја. Rаdi sе muškаrcimа, srеdnjе i stаriје živоtnе dоbi iz Priјеdоrа, Šаmcа, Tеslićа i Sоkоcа.

Oglasio se i direktor Instituta za javno zdravstvo RS-a Branislav Zeljković. On je apelirao na vakcinaciju, koja, kako kaže, u kombinaciji s epidemiološkim mjerama opasnost od zaraze svodi na minimum.

„Mislim da nažalost ne postoji građanin Republike Srpske koji nije u porodici imao člana porodice koji je zaražen ili zahtjeva bolničko liječenje, i to sigurno predstavlja jedan alarm koji je davno već upaljen. Sam proces vakcinacije omogućava da vi prije svega vašem organizmu pružite zaštitu i mogućnost razvijanja teže kliničke slike. Možete se zaraziti, ali ta klinička slika neće biti ni blizu one slike kakva bi bila da niste vakcinisani“, rekao je Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo RS-a.

Dо sаdа је u Rеpublici Srpskој pоtvrđеn 66.991 slučај kоrоnа virusа, а prеminulо је 3.869 оsоbа kоd kојih је pоtvrđеn tеst na prisustvo virusa.

U Brčko distriktu BiH registrovano je 15 novih slučajeva zaraze korona virusom. Oporavilo se osam pacijenata a nije bilo umrlih.

XS
SM
MD
LG