Dostupni linkovi

U BiH 181 novi slučaj zaraze korona virusom


Testiranje na korona virus SARS-CoV-2 (Ilustrativna fotografija)

U Bosni i Hercegovini (BiH) su u protekla tri dana registrovana 181 nova slučaja zaraze korona virusom, a preminulo je šest osoba kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa.

Podaci su to entitetskih ustanova za javno zdravstvo dva bh. entiteta i Vlade Brčko distrikta BiH, objavljeni u ponedeljak, 4. aprila.

Tokom posljednja tri dana, u entitetu Federacija BiH (FBiH) testirano je 1.990 laboratorijskih uzoraka, od kojih je 140 bilo pozitivno na korona virus, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

U Republici Srpskoj je testirano 329 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а korona virus pоtvrđеn је kоd 31 оsоbе, saopšteno je iz Instituta zа јаvnо zdrаvstvо RS-a.

U tom entitetu prijavljeno je da je preminulo šest osoba, kod kojih je potvrđena infekcija korona virusom.

U Brčko distriktu, zasebnoj administrativnoj jedinici BiH, u posljednja 72 sata registrovano je deset novih slučajeva zaraze korona virusom.

Prema podacima Ministarstva civilnih poslova BiH, u BiH je od početka pandemije do 4. aprila potvrđeno 375.735 slučajeva zaraze, a preminulo je 15.724 osoba kod kojih je potvrđeno prisustvo korona virusa.

XS
SM
MD
LG