Dostupni linkovi

Ministarstvo prosvete Srbije navodi da su dojave o bombama u školama bile lažne


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Nakon dojava o podmetnutoj bombi u 23 srednje škole i gimnazije u Beogradu pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije (MUP) intervenisali su, izvršili provere i utvrdili da su sve dojave bile lažne, saopšteno je 29. aprila iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ministar prosvete Branko Ružić je rekao da su se učenici nakon provere od strane MUP-a vraćali na nastavu sukcesivno, a u školama čiji su učenici zbog ove situacije poslati kući, nastava će biti nadoknađena u narednom periodu.

"Pripadnici MUP-a efikasno su reagovali i nastava u drugoj smeni odvijaće se redovno", rekao je Ružić.

Cirkularni mejl o podmetnutoj bombi dobile su 23 srednje škole i gimnazije u Beogradu o čemu su odmah obavešteni MUP i Bezbednosno-informativna agencija (BIA), saopštilo je ranije Ministarstvo prosvete. Učenici i zaposleni su bili evakuisani na sigurno dok je policija proveravala navode.

Anonimne prijave bombi u školama 27. aprila obustavile su rad svih škola u Crnoj Gori. Ministarstvo prosvete u toj državi je takvu odluku donelo nakon što su prijave anonimno stigle na mejl adrese 41 škole.

Uprava policije Crne Gore je istog dana saopštila da su dojave o eksplozivnim napravama u crnogorskim školama bile lažne, te da mogu nastaviti rad.

XS
SM
MD
LG