Dostupni linkovi

Zamenik gradonačelnika Beograda: Sajam knjiga neće biti održan


Detalj sa Sajma knjiga u Beogradu, održanog pre pet godina

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas (6. oktobar) da je Grad bio spreman da se održi Sajam knjiga, pod uslovom da mogu da uđu samo vakcinisani protiv korona virusa ili uz negativan PCR test, ali da to nisu prihvatile izdavačke kuće koje su najavile učešće na sajmu, a njihovi predstavnici su članovi organizacionog odbora.

Vesić je za televiziju B92 potvrdio da su tačne informacije, koje su se nezvanično pojavile u medijima, da su izdavači odlučili da se ne održi Međunarodni sajam knjiga, koji je bio planiran od 24. do 31. oktobra.

On je rekao da će sutra biti održana sednica odbora koji organizuje sajam knjiga, kada će biti doneta i zvanična odluka.

"Grad Beograd je ponudio svim izdavačima da plati 50 odsto cene zakupa, odnosno da zakup bude za njih za 50 odsto jeftiniji. Bili smo potpuno spremni da se Sajam održi. Na sednici Kriznog štaba nije bila doneta odluka da se sajam ne održi. Ukoliko ne bude Sajma knjiga, to će biti odluka izdavača", rekao je Vesić.

On je rekao da mu je žao što se Sajam knjiga neće održati, jer su održane sve ostale gradske manifestacije FEST, Oktobarski salon, Bitef, a biće održan i džez festival.

Zbog pandemije korona virusa Međunarodni sajam knjiga u Beogradu nije održan ni 2020. godine.

XS
SM
MD
LG