Dostupni linkovi

Nastavnik glume Miroslav Aleksić u pritvoru, tužilaštvo ga tereti za osam silovanja


Ilustracija
Ilustracija

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana nastavniku glume Miroslavu Aleksiću, osumnjičenom za silovanja i nedozvoljene polne radnje, saopšteno je iz suda.

Kako je navedeno, sudija za prethodni postupak je odredio pritvor zbog mogućeg uticanja na svedoke, ponavljanja krivičnog dela i zato što je za krivična dela koje mu se stavljaju na teret propisana kazna zatvora preko deset godina.

U saopštenju suda se ukazuje i da su način izvršenja ili težina posledice krivičnog dela doveli do uznemirenja javnosti, koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Svedočenje glumice o zlostavljanju glavna tema društvenih mreža
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:23 0:00

Prethodno je Više javno tužilaštvo u Beogadu saopštilo, a televizija N1 prenela, da se Aleksiću na teret stavlja osam silovanja i sedam nedozvoljenih polnih radnji i da je Tužilaštvo tražilo pritvor od 30 dana.

Kako je saopšteno, osumnjičeni je prilikom saslušanja negirao krivicu.

Osumnjičeni se, prema navodima Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, tereti za izvršenje osam krivičnih dela silovanja i sedam krivičnih dela nedozvoljene polne radnje u periodu od 2008. do 2020. godine, na štetu šest oštećenih, od kojih je jedna maloletna.

Prema ostalim oštećenima su radnje izvršenja preduzete i dok su bile maloletne i nakon punoletstva, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Tužilaštvo je dodalo i da će sprovesti dalju istragu i da će građani biti blagovremeno obavešteni, ali da u ovom trenutku neće izlaziti u javnost sa dodatnim detaljima samog postupka.

„S obzirom na težinu krivičnih dela koja se osumnjičenom stavljaju na teret, kao i činjenicu da su krivična dela izvršena od strane lica koje je uživalo poverenje celokupne srpske javnosti, da je u konkretnom slučaju došlo do uznemirenja javnosti, a naročito imajući u vidu da su krivična dela izvršena i prema maloletnim licima, te da je zakonska obaveza svih učesnika u postupku da ne iznose činjenice koje saznaju u toku postupka, a pogotovo imajući u vidu interese oštećenih koje tek treba da budu ispitane u istrazi, pored informacija koje smo već izneli, u ovom trenutku nećemo izlaziti u javnost sa detaljima samog postupka“, navedeno je iz tužilaštva.

Glumica Milena Radulović, sa još nekoliko devojaka, prijavila je policiji vlasnika beogradske škole glume Miroslava Miku Aleksića zbog seksualnog uznemiravanja, objavio je dnevni list Blic 16. januara.

Kako se navodi u izjavi glumice, to se dešavalo pre devet godina, dok je pohađala školu, a uznemiravanje se ponavljalo.

Radulović je navela i da o detaljima zlostavljanja ne želi da priča za medije i da je sve već rekla policiji.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP) saopštilo je 17. januara da je policija u Beogradu uhapsila M. A. (1952) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela silovanje i nedozvoljene polne radnje.

U saopštenju je napomenuto da zbog sumnji da ima još osoba koje je osumnjičeni seksualno napastvovao, žrtve mogu to prijaviti u prostorijama Policijske uprave za grad Beograd, Bulevar despota Stefana 107.

U međuvremenu, još jedna glumica se javno izjasnila o svojim iskustvima.

Glumica Sara Zeljković objavila je na svom Instagram nalogu da je, zajedno sa još jednom neimenovanom devojkom, u policiji iznela optužbe za seksualno zlostavljanje protiv svog nekadašnjeg učitelja glume Miroslava Mike Aleksića.

Zeljković je navela da ju je, kada je imala 16, 17 godina, Aleksić pozvao kod sebe u kancelariju na razgovor i da ju je ispitivao o stvarima vezanim za seksualna iskustva, kao i da ju je dodirivao.

Izjave glumica izazvale su snažnu reakciju javnosti, a podrška je stigla sa svih strana društvenog spektra.

Sedam žena, sedam iskustava nasilja
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:40 0:00

XS
SM
MD
LG