Dostupni linkovi

Beogradski aerodrom ponovo radi posle lažne dojave o bombi


Ekipe MUP-a proveraju avion posle jedne u nizu lažnih dojava o bombi, 15. marta 2022. godine.
Ekipe MUP-a proveraju avion posle jedne u nizu lažnih dojava o bombi, 15. marta 2022. godine.

Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu ponovo radi posle lažne dojave o bombi koja je stigla utorak, 5. aprila, preneo je javni servis Radio-televizija Srbije (RTS).

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) potvrdilo je za javni servis da je stigla dojava da se na aerodromu "Nikola Tesla" nalazi bomba, posle koje je usledila evakuacija.

Nakon višesatne pretrage utvrđeno je da reč o lažnoj dojavi, i aerodrom je nastavio sa normalnim radom.

RTS je preneo da je stigla dojava i o eksplozivnoj napravi u poslovnici nacionalne avio kompanaije "Er Srbija" u centru Beogradu, gde je takođe nakon provere MUP-a utvrđeno da je reč o lažnoj dojavi.

Kako se navodi, evakuacija na beogradskom aerodromu dovela je do kašnjenja više letova za Beč, Geteborg, Minhen, Stokholm, Tivat i Istanbul, a preusmereni su avioni koji je trebalo da slete na aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu iz Bazela, Nice i Istanbula.


Nakon ruske invazije na Ukrajinu 24. februara, iz Beograda je povećan broj letova za Rusiju.

Tokom marta je usledila serija lažnih dojava o bombi na letovima prema gradovima u Rusiji, koje su dovele do kašnjenja i odlaganja letova.

Srbija se nije pridružila sankcijama Evropske unije protiv Rusije zbog invazije na Ukrajinu. Sankcijama Brisela, pored ostalog, evropski vazdušni prostor je zatvoren za ruske avio kompanije i privatne ruske letelice.

XS
SM
MD
LG