Dostupni linkovi

Bela kuća kaže da Bajden nije pozivao na svrgavanje režima u Rusiji


Završavajući govor, on je rekao da Ukrajina nikada neće biti „pobeda Rusije“: Džo Bajden u Varšavi
Završavajući govor, on je rekao da Ukrajina nikada neće biti „pobeda Rusije“: Džo Bajden u Varšavi

Američki predsednik Džo Bajden (Joe Biden) nije pozivao na promenu režima u Rusiji kada je u subotu rekao da ruski predsednik Vladimir Putin „ne može da ostane na vlasti“, rekao je zvaničnik Bele kuće.

„Predsednikova poenta je bila da se Putinu ne može dozvoliti da vrši vlast nad svojim susedima ili regionom. On nije razgovarao o Putinovoj moći u Rusiji ili promeni režima“, rekao je zvaničnik posle Bajdenovog govora u Varšavi.

Bajden je bio u Poljskoj na poslednjoj etapi četvorodnevnog putovanja u Evropi, i pored susreta sa izbeglicama i ukrajinskim zvaničnicima,održao je vatreni govor pred kultnim kraljevskim zamkom u Varšavi, gde je naglašeno upozorio Putina da ne upada čak i na „inč“ teritorija NATO nacije.

Rat u Ukrajini

Priče, analize, foto i video zapisi o ratu u Ukrajini.

Završavajući govor, on je rekao da Ukrajina nikada neće biti „pobeda Rusije“, dodajući: „Zaboga, ovaj čovek ne može da ostane na vlasti“.

Rusija je odgovorila na primedbe američkog predsednika, rečima da #o tome ne odlučuje gospodin Bajden”.

"To treba ostati samo na izboru naroda Ruske Federacije", rekao je novinaru CNN-a portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Rusija je 24. februara pokrenula snažnu invaziju na susednu Ukrajinu. Tokom više od mesec dana rata, iz Ukrajine je izbedglo više od 3,5 miliona ljudi.

XS
SM
MD
LG