Dostupni linkovi

Nastavlja se protestna šetnja 'Pravda za Davida'


'I ja sam David'
molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:01:24 0:00

Nekoliko stotina građana i članovi grupe "Pravda za Davida" u Banjaluci su protestovali zbog i dalje ne rasvijetljenog ubistva mladića Davida Dragičevića.

Budući da su jake policijske snage blokirale pristup Trgu Krajine, Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, sa okupljenima je prošetao stazama kojima je, kako tvrdi, njegov sin prošao u noći (18. mart 2018.) kada je nestao.

Građani su u mirnoj koloni posjetili mjesto gdje je, navodno, David opljačkao kuću, potom i most sa kojeg je, prema prvobitnom izvještaju, David pao u rijeku Crkvenu.

Kolona je zatim prošla pored Palate predsjednika RS-a, koju su obezbjeđivale jake policijske snage, a ispred ulaza u zgradu Opštine Banjaluka Davor Dragičević se obratio prisutnima.

"Svi koji su učestvovali u zločinu će biti sankcionisani", poručio je otac.

Davor Dragičević (u sredini) traži od nadležnih da riješe pitanje ubistva njegovog sina
Davor Dragičević (u sredini) traži od nadležnih da riješe pitanje ubistva njegovog sina

Pozvao je građane da se i u petak odazovu protestima koji će početi u 18 časova na Trgu Krajine.

Okupljeni su pred Opštinom ponovo dali podršku Davidovim roditeljima i grupi "Pravda za Davida". Zatražili su ostavku ministra unutrašnjih poslova RS-a, Dragana Lukača.

Davor Dragičević je najavio za nedjelju (30. decembar) veliki skup na Trgu Krajine na kojem će iznijeti zahtjeve koji se, kako je rekao, moraju ispoštovati do 9. januara. Prisutnima je pokazao dozvolu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) kojom se odobrava održavanje skupa u nedjelju.

Protesti u gradu na Vrbasu se održavaju zbog smrti 21-godišnjeg Davida Dragičevića koji je nestao u noći 18. marta ove godine, a njegovo tijelo pronađeno šest dana kasnije. Njegov otac tvrdi da su Davida "oteli, silovali i ubili nečasni pripadnici MUP-a RS-a", dok policija navodi da se David ubio.

U četvrtak su u Zagrebu i Novom Sadu održani protesti podrške porodici Dragičević sa kojih su poslane poruke da se što prije riješi pitanje ubistva Davida. Dan ranije, u srijedu, protestovalo se u Sarajevu i Beogradu.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG