Dostupni linkovi

Tužba protiv Baldwina: U scenariju filma nije se tražilo pucanje iz pištolja


Alec Baldwin (novembar 2018.)

U tužbi protiv američkog glumca Aleca Baldwina (Alek Boldvin) navodi se da se u filmskom scenariju nije tražilo od njega da puca iz pištolja od čijeg metka je nastradala snimateljica Halyna Hutchins (Halina Hačins), a filmski režiser ranjen.

Supervizor scenarija Mamie Mitchell (Mejmi Mičel), koja je pozvala policiju nakon pucnjave na filmskom setu u Novom Meksiku, podnijela je tužbu.

Njena advokatica optužila je glumca da je "igrao ruski rulet" kada je pucao iz pištolja a da pritom nije provjerio da li je pravi.

Baldwin i producenti filma, koji su također imenovani u tužbi, još se nisu oglasili.

Hollywoodski glumac je ranije podijelio komentare člana ekipe koji je odbacio sugestije da filmski set nije bio siguran za rad.

Vlasti još istražuju pucnjavu 21. oktobra koja se dogodila na setu western filma Rust. Ni protiv koga nije podignuta krivična prijava.

U tužbi Mamie Mitchell se ističe da je scenarij zahtijevao tri snimka kamerom - krupni plan Baldwinovih očiju, drugi - krvavu mrlju na ramenu, i treći - njegovog torza "dok bi spuštao ruku do futrole i izvadio pištolj".

"U scenariju nije bilo ničega o tome da je pištolj trebao ispaliti Baldwin ili bilo koja druga osoba", navodi se.

Na konferenciji za novinare u srijedu (17. novembar), njena advokatica Gloria Allred (Glorija Olred) opisala je ponašanje Baldwina i producenta filma kao "nepromišljeno", jer ih je optužila da ne poštuju sigurnosne protokole.

Prema sudskim zapisima, Baldwinu je oružje predao neimenovani pomoćnik režisera koji nije znao da je rekvizit napunjen bojevom municijom i prije snimanja scene je potvrdio da je pištolj prazan uzviknuvši "hladan pištolj".

Baldwinova tragedija posljednja u nizu koje su zadesile Hollywood
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:59 0:00
XS
SM
MD
LG