Dostupni linkovi

Agencija Beta pod hakerskim napadom


Ilustrativna fotografija

Sajt novinske agencija Beta trenutno je nedostupan zbog intenzivnih hakerskih napada, saopštio je taj medij iz Beograda.

Kako javlja Beta, od 1. aprila ujutru traju DDoS napadi na njen sajt koji su izvedeni sa takozvanog "oblaka" (The cloud) zbog čega nije moguće utvrditi da li dolaze iz Srbije ili inostranstva.

DDoS napadi funkcionišu tako što zaguše pristupni link napadnutog servera toliko da postane nedostupan korisnicima, te ga više ne mogu videti.

Klaud (The cloud) su serveri, softveri i baze podataka kojima se pristupa preko interneta, a njegovom upotrebom korisnici ne moraju sami da upravljaju fizičkim serverima ili da pokreću softverske aplikacije na sopstvenim računarima.

Beta je saopštila da ekipa tehničke podrške intenzivno radi na otklanjanju posledica tog hakerskog napada i da za sada nije moguće pretpostaviti koliko će problemi potrajati.

Novinska agencija Beta je medijska kuća u privatnom vlasništvu koja je osnovana 1994. godine.

Kako se navodi na sajtu agencije, njena uređivačka politika nezavisna je od političkih i ekonomskih pritisaka, zasnovana na poštovanju prava, etičkog kodeksa i najviših standarda novinarske profesije.

Godišnja produkcija Bete je 150.000 informacija na srpskom i engleskom jeziku, 540.000 fotografija i 18.000 audio i video zapisa.

XS
SM
MD
LG