Dostupni linkovi

Abazović odbacio optužbe o navodnoj komunikaciji sa kriminalnim grupama


Premijer Crne Gore Dritan Abazović
Premijer Crne Gore Dritan Abazović

Crnogorski premijer Dritan Abazović pozvao je Specijalno državno tužilaštvo da ispita sve, kako je rekao, "nebulozne optužbe" na njegov račun, objavljene od strane "kvazi" portala koji protiv njega kako ocjenjuje vodi "najprljaviju kampanju".

"Vjerujem da je svima jasno iz koje kuhinje ovo dolazi i da se steže obruč oko kriminalnih struktura bliskih određenim političkim grupacijama unutar Demokratske partije socijalista (DPS), kojima je cilj da izazovu destabilizaciju Crne Gore kako bi sačuvali svoju finansijsku moć, ali još važnije za njih – izbjegli pravdu", naveo je Abazović na Telegramu.

Naveo je i da za sva pojašnjenja stoji na raspolaganju državnim organima pozvavši one koji su namjerili, kako je rekao, da mu "skinu glavu" da požure.

Mportal objavio je u utorak uveče tekst u kome se navodi da pripadnici jednog od najozloglašenijih balkanskih klanova dogovaraju nabavku i poklanjanje kriptovanih telefona za Abazovića.

Poslanik DPS Danijel Živković saopštio je da ta partija traži hitnu reakciju Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), povodom kako je rekao objavljenih prepiski u kojima se navodi da je bivši koordinator službi bezbjednosti, a sadašnji premijer Dritan Abazović koristio kriptovanu komunikaciju sa članovima organizovanih kriminalnih grupa.

Na pitanja poslanika Demokrata, Abazović je u Skupštini Crne Gore na prvom premijerskom satu u maju priznao da je imao kriptovani telefon ali da mu je bilo komlikovano da ga koristi.

Od aprila u Crnoj Gori je otkriveno više kriminalnih grupa, zahvaljujući Europolu i policijama zapadnih zemalja koje su presrele, dešifrovale i proslijedile crnogorskim istražiteljima šifrovane razgovore kriminalnih grupa preko kriptovanih telefona i aplikacija, među kojima je i SKY ECC aplikacija.

XS
SM
MD
LG