Dostupni linkovi

Eksplozija u Kosovskoj Mitrovici


Kosovska Mitrovica, Kfor
Kosovska Mitrovica, Kfor

U severnom delu Kosovske Mitrovice, ispred zgrade Okružnog suda, nešto posle 18 časova eksplodirala je zasad neidentifikovana eksplozivna naprava, a u incidentu nije bilo povređenih.

Zabeležena je manja materijalna šteta na automobilu parkiranom u blizini suda. Predstavnici Kosovske policijske službe pronašli su još jednu neeksplodiranu napravu na prostoru ispred kancelarija buduće misije Evropske unije u severnom delu grada. Policija je večeras blokirala ovaj deo grada I. KFOR-ova jedinica za deminiranje izvršiće deaktiviranje eksplozivne naprave.

U Kosovskoj Mitrovici, Gračanici, Štrpcu i Ranilugu sutra će, sa početkom u 12 sati, biti održani protesni skupovi na kojima će kosovski Srbi odbaciti deklaraciju o nezavisnosti koju je danas usvojila privremena kosovska skupština. Najavivši održavanje skupova, predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova Milan Ivanović izjavio je da će Srbi i na taj način pokazati protivljenje usvojenoj Deklaraciji o nezavisnosti Kosova.

"Uputićemo jasne poruke da smo mi deo države Srbije, da je Kosovo i Metohija u Srbiji, da smo mi punopravni građani države Srbije", rekao je Ivanović. On je dodao da će Srbi uputiti poruku sa protesta da ne prihvataju "potpuno nelegalnu kaznenu ekspediciju EU jer oni nemaju pravo da nam nametnu nikakve planove i nikakve nezavisne države".
XS
SM
MD
LG