Dostupni linkovi

Kosovo traži povraćaj imovine u bivšoj JugoslavijiKosovsko Ministarstvo inostranih poslova formiralo je komisiju koja će zatražiti povraćaj imovine na prostoru bivše Jugoslavije za koju u Prištini smatraju da pripada kosovskim preduzećima, piše danas list "Koha ditore".

Komisija, u kojoj su i predstavnici Agencije za privatizaciju, tvrdi da je identifikovala imovinu društvenih preduzeća koje se nalaze u zemljama bivše Jugoslavije, i navodi da postoje 172 objekta takve vrste.

List "Koha ditore" piše da se najveći broj kosovske imovine nalazi u centralnoj Srbiji, ukupno 104, zatim u Crnoj Gori 42, Bosni i Hercegovini 15, Hrvatskoj šest, Makedoniji četiri i Sloveniji jedan.

Ministar u kosovskoj vladi Artan Behrami je rekao da će o povratku imovine prvo razgovarati sa Crnom Gorom, čije su vlasti, kako je kazao, do sada pokazale najviše konstruktivnosti, a zatim sa svakom zemljom.

Profesor Ekonomskog fakulteta u Pristini Musa Ljimani je izjavio da plan kosovskih institucija vidi kao veoma tešku misiju, ali da, ipak, treba pokušati.
XS
SM
MD
LG