Dostupni linkovi

Novi podaci RIK-a: bez velikih promena


prebrojavanje glasova na jednom od biračkih mesta u Beogradu
prebrojavanje glasova na jednom od biračkih mesta u Beogradu

Prebrojani gotovo svi glasovi sa predsedničkih izbora u Srbiji. Nema velikih odstupanja od ranije objavljenih rezultata: Tomislav Nikolić dobio oko četiri posto više glasova od Borisa Tadića.

Kandidat Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić osvojio je 39,96 odsto glasova u prvom krugu izbora za predsednika Srbije, saopštila je danas Republička izborna komisija na osnovu 98,68 odsto obrađenih rezultata sa biračkih mesta. Zamenik predsednika RIK-a Dejan Djurđević rekao je da je kandidat Demokratske stranke Boris Tadić osvojio 35,41 odsto glasova.

Slede kandidat Nove Srbije Velimir Ilić sa 7,41, kandidat socijalista Milutin Mrkonjić sa 5,97 i kandidat Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović sa 5,35 odsto. Kandidat Mađarske koalicije Ištvan Pastor dobio je 2,27 odsto glasova.

Tadić očekuje pobedu u drugom krugu

Predsednik Srbije i kandidat Demokratske stranke na današnjim predsedničkim izborima Boris Tadić izrazio je uverenje da će pobediti u drugom krugu izbora 3. februara.
"Sa velikim optimizmom gledam na drugi krug i apsolutno sam ubeđen u pobedu na kraju ovih izbora. Neko kaže da je ovo bilo samo prvo poluvreme i da sledi drugo. Ja kažem, igraju se produžeci, i sada je potrebno da se svi angažuju, da svi izađu ponovo na ove izbore. Da oni koji su se premišljali ovih dana takođe učestvuju na ovim izborima, i da pokažemo da Srbija apsolutno ne odustaje od evropskog puta, puta koji je započela 2000. godine, puta promena, koji znači bolji život za ljude, stalno menjanje političke strukture u Srbiji u pravcu poboljšanja, i tako, za nekoliko godina, i da uđemo u EU kao i svi ostali narodi koji danas već jesu u EU, a sa našeg su kontinenta. Nećemo odustati ni od borbe za Kosovo i integriteta naše zemlje, kao što nećemo odustati ni od naše evropske budućnosti”.
Nikolić: Rezultat prvog kruga osnova za pobedu


Predsednički kandidat Srpske radikalne stranke (SRS) Tomislav Nikolić ocenio je da je izborni rezultat koji je postigao veoma dobra osnova za pobedu u drugom krugu i pozvao građane da u velikom broju izađu i 3. februara i donesu Srbiji promene.

“Ovo je bio dan pune demokratije, Srbija je pokazala da potpuno razume moju želju za promenama, i građani Srbije su se toj želji odazvali. Kampanja je bila teška, ulazimo u drugi krug izbora. Taj drugi krug će biti odlučujući, taj drugi krug doneće toliko željene promene u Srbiji. Ne daj bože da se ništa ne promeni, od Srbije ne bi bilo ništa. Imali smo izvanrednu izlaznost, upozoravao sam vas da će izlaznost biti velika, i da bih želeo pobedu pri velikoj izlaznosti. Sada neka razmisle svi koji su loše govorili o nama, o našoj kampanji, o našim željama… Time su govorili loše o većini građana Srbije. Onaj ko loše govori o građanima Srbije, na izborima nema šta da traži. U drugom krugu čeka nas mnogo posla i rada. Nećemo odustati, nikad nismo bili bliže tako željenim promenama".

Srbi u Moskvi glasali za Tadića

Srbi u Moskvi glasali za Tadića

U Ambasadi Srbije u Moskvi na današnjim predsedničkim izborima najviše glasova dobio je kandidat Demokratske stranke (DS) Boris Tadić osvojivši ukupno 113 glasova, rekla je agenciji Beta konzul Jasmina Kljajić-Veselinović, koja je i predsednik izborne komisije. Na drugom mestu je potpredsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Tomislav Nikolić sa 64 glasa.

Na tom biračkom mestu, jedinom u Rusiji, u biračke spiskove upisan je 1.241 glasač, od kojih je glasalo 213, odnosno 17,16 odsto. Ostali kandidati dobili su po manje od deset glasova

Banjaluka: Tadiću više glasova

Banjaluka: Tadiću više glasova

Kandidat Demokratske stranke i aktuelni predsjednik Srbije Boris Tadić osvojio je 53,85 odsto glasova na biračkom mjestu u Generalnom konzulatu Srbije u Banjaluci, potvrdila je Srni predsjednica biračkog mjesta Vesna Lalić. Na drugom mjestu je kandidat Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić sa osvojenih 36,92 odsto glasova. Na biračkom mjestu u Generalnom konzulatu Srbije u Banjaluci glasalo je 60 odsto od ukupno upisanih 325 birača. Ovo je bilo jedino otvoreno biračko mjesto u BiH na kome su državljani Srbije koji žive ili trenutno borave u RS mogli da glasaju za predsjednika Srbije.

XS
SM
MD
LG