Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Položen kamen temeljac za izgradnju sportske hale


Slobodan Samardžić

Ministar bez portfelja zadužen za sprovođenje Nacionalnog investicionog plana, Dragan Đilas, i ministar za Kosovo i Metohiju, Slobodan Samardžić, položili su danas u Leposaviću kamen temeljac za izgradnju sportske hale.

Prema rečima predsednika opštine Leposavić, Velimira Bojovića, meštani su taj objekat čekali 40 godina, a poslednji put je postavljanje kamena temeljca pokušano pre dvedeset godina.

"Da smo imali takvu halu nikada ne bi bio ugašen rukometni klub 'Ibar' koji je osvajao pobede širom bivše Jugoslavije," rekao je Bojović.

Prema njegovim rečima, u opštini Leposavić tu halu željno očekuje stotinu omladinaca i dvanaest ekipa koji učestvuju u raznim takmičenjima širom Srbije.

Obraćajući se stanovnicima Leposavića, Slobodan Samardžić je izrazio očekivanje da će hala brzo biti gotova kako bi u njoj mogli da se okupljaju i treniraju mladi sportisti iz tog kraja koji će sutra predstavljati Srbiju širom sveta.

“To je deo jednog šireg cilja i posla koji Srbija radi na Kosovu. Radimo puteve, otvaramo nova radna mesta, pomažemo ljudima stvarajući im neophodne uslove za normalan život," rekao je Samardžić.

On je dodao da, "nažalost, još nisu prošle godine teškog života za Srbe na Kosovu", ali da vlada želi da Srbija bude konkretno prisutna na Kosovu i da što konkretnije pomogne.

Za sportsku halu koja će biti izgrađena u toj opštini na severu Kosova, iz Nacionalnog investicionog plana biće izdvojeno 100 miliona dinara.

"Put je pronađen, vlada je jedinstvena oko projekta Kosovo i Metohija. Nastavićemo punom parom da radimo za dobrobit stanovništva i da im omogućimo zdrav i bezbedan život u okviru svoje države," rekao je Samardžić.

Dragan Đilas je u Leposaviću izjavio da je za Kosovo ove godine iz NIP-a izdvojeno 1,3 milijarde dinara i dodao da je najviše novca izdvojeno za projekte iz oblasti infrastrukture. On je naveo da se grade kuće i stanovi u Gračanici, stanovi u Kosovskoj Kamenici, Zubinom Potoku, Orahovcu i drugim opštinama, kao i da se puno sredstava ulaže u škole, ambulante i bolnice, puteve, kulturne i sportske objekte.

"Time se pokazuje odlučnost i spremnost države da na ovom delu svoje teritorije nešto investira i gradi. Želimo da pokažemo da imamo jaku volju za odbranu Kosova i da je pretočimo u konkretna dela. To je jedinstven stav svih relevantnih političkih faktora u zemlji i oko toga nema podela," rekao je Đilas.

On je izjavio da će izgradnjom kuća u Gračanici biti rešen problem kontejnerskog naselja u tom mestu, u kome živi sedamdesetak srpskih porodica.

Samardžić, koji je juče doputovao na Kosovo, jutros je obišao manastir Banjska.

XS
SM
MD
LG