Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Kosovo: Nova finansijska pomoć Vlade Srbije


Državni sekretar u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu u Vladi Srbije Dragutin Radosavljević uručio je danas u Kosovskoj Mitrovici finansijsku pomoć u ukupnom iznosu od oko 7,5 miliona dinara predstavnicima 7 jedinica lokalne samouprave sa područja Kosova.

Lokalne samouprave Prizren, Štrpce, Obilić, Glogovac, Kosovo Polje, Priština i Lipljan dobile su finansijsku pomoć za projekte kojima su konkurisale po javnom pozivu Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu za raspodelu sredstava koja se ostvaruju priređivanjem igara na sreću. Radosavljević je izjavio da je značaj dodeljenih novčanih sredstava višestruk:

“U prvom redu značaj je taj što će tehnička oprema koja će se kupiti dobijenim sredstvima umnogome obnoviti rad i obezbediti kvalitetniji rad lokalne uprave gde će i građani osetiti kvalitet. Naravno i standard će se poboljšati jer će se sredstva koristiti i za infrastrukturu i za pojedine objekte.”

Radosavljević je naglasio da za Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu i za Vladu Srbije sve lokalne uprave sa teritorije Kosova imaju potpuno isti status kao svaka druga lokalna samouprava sa teritorije Republike Srbije”i stvarno i pravno, i de fakto i de jure”.

Radosavljević je juče posetio opštinu Istok i tom prilikom uručio finansijsku pomoć u iznosu od osam miliona dinara opštinama Peć, Gnjilane, Zubin Potok, Leposavić, Orahovac i Istok.

Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu obezbedilo je sredstva za ukupno 13 opština Kosovskog, Kosovsko-pomoravskog, Kosovsko-mitrovačkog, Pećkog i Prizrenskog upravnog okruga čijim predstavnicima su juče i danas uručena rešenja o dodeli finansijske pomoći u ukupnom iznosu od 15, 5 miliona dinara za projekte kojima su opštine konkurisale po javnom pozivu Ministarstva za raspodelu sredstava iz fonda prikupljenih od igara na sreću.

XS
SM
MD
LG