Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Nezavisnost Kosova neprihvatljiva


Milan Ivanović

Predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova, Milan Ivanović apelovao je danas na vlast u Beogradu da se u traženju kompromisnog rešenja statusa Kosova rukovodi samo jedinstvenom, odlučnom i proaktivnom politikom.


Milan Ivanović
je danas na konferenciji za novinare u Kosovskoj Mitrovici poručio da se Kosovom ne sme i ne može trgovati.

Mi treba da budemo i dalje veoma dosledni i da kažemo Beogradu da ne sme biti nekih većih kolebanja, popuštanja i neke veće izdaje po tom pitanju. Odnosno da ne dođe do izdaje nacionalnih i državnih interesa. Kosovom se prosto ne može trgovati,” kazao je Ivanović.

Ivanović je, komentarišući najnoviju rezoluciju o Kosovu, istakao da je nedovoljno jasan i sporan stav koji se odnosi na Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU.

Rezolucija nije idealna, imu u njoj nekih slabosti. Pre svega sporan je stav koji govori o međunarodnim sporazumima. Pre svega Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, koji mora biti u funkciji očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta države Srbije. Mislim da je taj stav nejasan, sročen diplomatski i da daje dosta prostora za različita tumačenja. Mislim i da su neke stranke koje su podržale ovu rezoluciju opravdano bile nezadovoljne, jer je to trebalo iskazati jasnije i odlučnije. Znači da nema integracije sa onima koji hoće da nam rasparčavaju zemlju,” izjavio je Ivanović.

Ivanović je još jednom ponovio da je nezavisnost Kosova i stvaranje još jedne, kako kaže, albanske države na Balkanu za Srbe apsolutno neprihvatljivo.
XS
SM
MD
LG