Dostupni linkovi

PALE


Pripadnici snaga NATO-a u Bosni i Hercegovini izveli su jutros akciju na Palama čiji je cilj razbijanje mreže potpore haaškom optuženiku Radovanu Karadžiću, priopćeno je iz sjedišta stožera NATO-a u Sarajevu. Kako se navodi, tijekom ove operacije pretresena je obiteljska kuća koju koristi Dragan Stajkić, osoba za koju se pretpostavlja da je u sustavu mreže potpore bivšem vođu bosanskih Srba.
Uz razbijanje ove mreže cilj akcije bio je, pojašnjava se u priopćenju, prikupljanje podataka koji mogu dovesti do lociranja samog Karadžića.

BRUXELLES
Šefovi diplomacija Evropske unije podržat će danas u Bruxellesu platformu za snažan uticaj EU na rješavanje statusa Kosova, kao i ključnu ulogu u ekonomskom, socijalnom razvoju i vladavini zakona i poslije nalaženja rješenja. Evropski ministri pozdravit će i hapšenje i prebacivanje u Haški sud optuženog hrvatskog generala Ante Gotovine, rekli su novinarima u Briselu izvori britanskog predsjedništva Unije. Od vlasti Bosne i Hercegovine zatražit će se nastavak ključnih reformi i suaradnje s Tribunalom, u sklopu pokrenutih pregovora o sporazumu o pridruživanju BiH i EU. Ministri će raspravljati i o budućem visokom predstavniku Unije za BiH.
XS
SM
MD
LG