Dostupni linkovi

PODGORICA


U Crnoj Gori nema virusa pticcjeg gripa i ona je adekvatno odgovorila na pojavu ovog virusa u okruzzenju, saopsstio je direktor Veterinarske uprave Crne Gore Ivan Popovich. On je kazao da je republicki sstab uradio sve prvenstveno u opremanju i organizaciji veterinarske sluzzbe kako bi adekvatno reagovala na eventualnu pojavu avijarne influence

BEOGRAD
Na skupu Upravi za veterinu Vlade Srbije o pticcijem gripu u je zakljucceno da je potrebno "umiriti gradjanstvo", pruzzati taccne informacije i potencirati da su meso zzivine i proizvodi koji se industrijski proizvode, bezbedni za konzumente.
"Stoga, oprez da, panika ne", rekao je direktor Uprave za veterinu Dejanom Krnjajichem. Predstavnici Uprave za veterinu sastali su se u sredu sa predstavnicima Zajednice zzivinara i proizvodjacca zzivine i proizvoda poreklom od zzivine.
Krnjajicc je najavio da je u pripremi za objavljivanje Naredba o zabrani drzzanja na otvorenom prostoru zzivine i svinja, napajanje zzivotinja na otvorenim vodama, kao i zabrana prodaje zzivih ptica na pijacama, sajmovima i vassarima i odrzzavanje izlozzbi ptica. Krnjajich je izjavio za nass program da ne postoji moguchnost da se ljudi inficiraju termiccki obradjenom hranom, kao ssto su jaja i meso, apelujucci na potrosacce da paze gde kupuju meso:
XS
SM
MD
LG