Dostupni linkovi

BEOGRAD


Americcki ambasador u SCG Majkl Polt upozorio je da bi u sluccaju da Hasski optuzzenik Ratko Mladich ne bude u "procenjeno vreme" isporuccen Tribunalu, americcka vlada mogla ponovo uskratiti dodatnu, finansijsku pomoch SCG.
Polt je u razgovoru sa novinarima nakon sastanka Americcke privredne komore, kazao da Vlada Srbije konkretno saradjuje sa Hagom i "iskreno ressava to pitanje", ali je istakao da je "ono ssto se na kraju raccuna - rezulatat, a ne spremnost". "Ukoliko Mladich ne bude u Hagu kada americcka vlada bude ponovo procenjivala dodatnu pomoch SCG, ta pomoch che opet biti uskrachena, ssto ne zzelimo da se desi i sa Vladom Srbije ccemo raditi da to izbegnemo i da to ne uticce na investicije", precizirao je americcki ambasador u SCG.
Prema njegovim reccima, takvo uslovljavanje neche vazziti za problem Kosova, gde che americcka vlada zauzeti neutralan polozzaj izmedju dve strane koje bi o tome trebalo da odluccuju. Ukoliko Crna Gora iduche godine raspisse referendum, prema reccima Polta, to che biti odluka koju che doneti iskljuccivo crnogorski narod.
XS
SM
MD
LG