Dostupni linkovi

BEOGRAD


"Posle saslušanja kod istražnog sudije, Vladan Batić je pušten na slobodu, obzirom da nije bilo osnove za dalje zadržavanje, premda nije bilo osnove ni za zadržavanje. Protiv njega nije podnet zahtev za sprovođenje istrage, ni za bilo koje drugo krivično delo, tako da je postupak prema njemu obustavljen", kaže za B92 njegov advokat Ante Bošković.
Istražni sudija Trećeg opštinskog suda Dušanka Jovanović-Šušnjar, koja je saslušala Batića, izjavila je za agenciju Beta da je tužilac smatrao da nema osnovane sumnje da je bivši ministar pravde izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja. Ona je navela da je protiv bivšeg načelnika Uprave za izvršenje zavodskih sankcija Dragana Vulića i bivšeg direktora kruševačkog zatvora Zvonka Paunovića podnet zahtev za sprovodjenje istrage. Paunović je pušten da se brani sa slobode, dok je Vuliću određen pritvor do 30 dana.
Posle izalska iz zatvora Vladan Batich je nochas za Radio Slobodna Evropa rekao da je optuznicu montirao ministar pravde Zoran Stojkovic. "Umesto da se podignu prijave protiv Mladjena Dinkicha i Aleksandra Tijanicha , specijalni tuzilac Slobodan Radovanovich podize prijavu protiv mene:-rekao je Batic . MLaden Spasic i Zoran Stojkovich bi trebalo da podnesu ostavke dodao je Batich.
Milan St Portich funkcioner DHSS povodom odluke da se ne pokrene istraga protiv Vladana Baticha rekao je nochas za nass program da je to potvrda da je hapsenje politicki progon.

NIS
Prethodno tokom dana ministar unutrašnjih poslova Dragan Jočić je kazao da su protiv Vladana Batića, kao i protiv bivšeg direktora Uprave za izvršenje zavodskih sankcija Dragana Vulića i bivšeg direktora zatvora u Kruševcu Zvonka Paunovića podnete krivične prijave za zloupotrebu službenog položaja.
XS
SM
MD
LG