Dostupni linkovi

BANJALUKA


Nekoliko tisuća penzionera iz Banje Luke i drugih gradova Republike Srpske zatražilo je danas na prosvjedu u Banjoj Luci poboljšanje materijalnog položaja, isplatu penzija iz 2002.godine i njihovo usklađivanje sa rastom plaća.
Protest umirovljenika je počeo oko 11.00 sati uz transparetne "Tražimo penzije u punom iznosu" i "Isplatite nam zarađeno", te pitanje vlastima "Da li su i vaše plaće umanjene". Nakon psovjeda na glavnom banjalučkom trgu, penzioneri će, kako je najavljeno, prošetati do zgrade vlade RS-a.Očekuju se razgovori s predstavnicima vlasti.

SARAJEVO
U Sudu BiH za danas je zakazan početak iznošenja završne riječi na suđenju Anti Jelaviću za zloupotrebu položaja ministra obrane Federacije BiH tijekom 97. i 98. godine. Nakon što danas i sutra završne riječi daju tužitelj i odvjetnik optuženog, sudu će se moći obratiti i nekadašnji član BH Predsjedništva Ante Jelavić. Optužnica ga tereti za nezakonito preusmjeravanje sredstava koje je Hrvatska upućivala Hrvatskom vijeću obrane, kao pomoć hrvatskoj komponenti Vojske FBiH.
XS
SM
MD
LG