Dostupni linkovi

Kosovo dobilo međunarodni poštanski kod


Medjunarodni postanski kod za Kosovo predstavlja unapredjenje u radu Posta Ksoova ali i veliku pomoc za gradjane, smatraju u Posti i telekomu Kosova.

“Novi postanski kod je utvrdjen u uskoj saradnji sa Medjunarodnom postanskom unijom”, rekao je direktor Postanskog saobracaja Kosova Rafet Jashari.

Dobijanje posebnog medjunarodnog postanskog koda omogucava direktno slanje postanskih posiljki u inostranstvo, a ne kako je do sada bilo preko Beograda. O danas sve postanske posiljke na Kosovu i u inostranstvu imaju posebne postanske brojeve.

Ministar saobracaja i posta i telekomunikacija Kosova Qemail Ahmeti ovaj dogadjaj ocenio izuzetno znacajnim za Kosovo

“Ovo je znacajan dan ne samo sa postu vec za sve gradjane Kosova”, rekao je Ahmeti dodajuci kako bi zeleo da sto pre se proslavi jos jedan veliki dan za Kosovo, dobijanje medjunarodnog telefonskog pozivnog broja za Kosovo.

Garvin Jeffrey generalni direktor Posta i telekoma Kosova je rekao da je to bilo ostvareno zahvaljucu angazovanju radnika posta, UNMIK-u i Kosovskoj poverilackoj agenciji, pod cijim je ovlascenjima i PTK.

“Priznavanje postanskog koda za Kosovo je dositgnuce za postu i Kosovo, to je dostignuce koje cemo unaprediti”, rekao je Jeffrey.

Govoreci o znacaju postanskog koda portparol PTK, Seremb Gjergji kaze.

“Dobijanje postanskog koda znaci brzinu, tacnost i efikasnost u nasem ragu. Sve posiljke sa Kosova vani i izvana za Kosovo bice urucene najkasnije izmedju pet i sedam dana. To znaci da su pisma i druge uputnice 99 odsto sigurne, posto se zna njihova destinacija”, kaze Gjergji i istice kako je PTK u stanju da u roku od tri meseci ostvari medjunarodni pozivni broj za Kosovo, kada se donese takva odluka, za sta se zdusno zalaze sef UNMIk-a, Soren Jessen Petersen, koji istice kako pri tome ima u vidu prvenstveno ekonomski interes Kosova, posto se za koriscenje medjunarodnog prefiksa 377 za mobilnu telefoniju ili 381 za fiksnu telefoniju placaju nekolimo miliona evra nadoknade.
XS
SM
MD
LG