Dostupni linkovi

Ponovo otkazan početak postupka za spaljivanje niške džamije


Predsednik veća Opštinskog suda Katarina Aranđelović rekla je da je od niškog SUP-a usmeno obaveštena da se optuženi Aleksandar Krstić nalazi u Španiji, dok optuženi Milan Stanišić nije pronađen pošto je promenio mesto prebivališta. Aranđelović je dodala da će posle pismenog izveštaja iz niškog SUP-a predmet biti prosleđen tužilaštvo koje bi trebalo da odluči da li će za ovom dvojicom biti raspisana poternica. Aranđelović je takođe naložila da se odredi pritovor optuženom Dušanu Mančiću kako bi se omogućilo njegovo prisustvo na sledećem ročištu.

Za palenje niške džamije nakon eskalacije nasilja nad Srbima sa Kosova i Metohije optuženo je osam Nišlija i trojica Srba sa Kosova i Metohije. Oni su optuženi za krivično delo učestvovanje u skupini koja vrši nasilje zašta je predviđena kazna zatvora do pet godina.

Imam islamske zajednice niške regije Mustafa Jusufspahić izrazio je u izjavi za naš radio ogorčenje dotadašnjim tokom suđenja:

“Veoma smo razočarani dosadašnjim tokom pogotovu nemamo reči objašnjenja niti bilo kakvog opravdanja za one koji su trebali da već sankcionišu to. Zaista smo ogorčeni i ukoliko ne bude bilo u dogledno vreme rešeno to pitanje zaista možemo da tražimo i da se pravda ispoštuje i na drugim višim instancama.”
XS
SM
MD
LG