Dostupni linkovi

Bijelo dugme ponovo na Koševu, Maksimiru, Hipodromu


Koševo u Sarajevu, Maksimir u Zagrebu i beogradski Hipodrom bit će mjesta na kojima će “Bijelo dugme” svirati tri koncerta, koji se već sad označavaju kao muzički događaj decenije na prostorima bivše Jugoslavije. O svemu, Goran
Bregović kaže:

“Ne znam sad koliko će ljudi doći da to sve skupa sluša, ali pretpostavljam da ako ima nešto lijepo što će ostati iza ovoga, iza te male alegorijske vrijednosti, velike, ako hoćeš, Sarajeva, je to da ćemo biti zajedno. Nastojat ćemo da od tog ogromnog repertoara prvo napravimo neki izbor - da oni pjevaju stvari koje vole, da muzičari sviraju stvari koje vole da sviraju. Pretpostavljam da je osnovna vrijednost ovog događaja to da ćemo biti zajedno u tih 15 dana.”

Prvi pjevač “Dugmeta”, Željko Bebek:

“Da kažem da sam ja, kao i ostali, veoma sretan što nakon 20 godina ne samo da sam u “Bijelom dugmetu” nego prvi put nakon 20 godina nastupam u Sarajevu. Čuvao sam se ekskluzivno.”

Mladen Vojičić Tifa:

“Znači, naravno, da se družimo poslije toliko godina, znači da je šef tu živ i zdrav. Jes’malo da je smrašao, nema veze. Bebek je tu, Alen je tu, dvojica alfa i omega su tu. Bit će to za pamćenje. Znaš kako je lijepo, ej? Odeš u istoriju. Super.”

Alen Islamović:

“U suštini, što se tiče sukoba, kao, nekih nas trojice, od tog nema ništa, jer smo to mi namjestili da vi imate šta pisati.”

Na pitanje da li su na koncert pristali zbog honorara, Bregović je odgovorio:

“Ne brinite za novac. On je puno manji nego što vi mislite. Nažalost. Ali ja, pravo da vam kažem, ne razumijem tu, kao, neku boljševičku gadljivost na novac.”

Tifa o tome koji od tri koncerta očekuju da će biti najbolji:

“Najbolji u Sarajevu.”

“Tifa, pazi, sutra smo u Zagrebu na konferenciji.”

Koliko će koštati karte za koncert i kad počinje prodaja, znat će se početkom maja.
XS
SM
MD
LG