Dostupni linkovi

Decentralizaciju okončati najkasnije za 24 meseca


“Ja ne znam odakle sada dolazi 2008. godina, jer mi radimo da se postigne jedna sveobuhvatna reforma lokalne vlasti u roku od 12 do 24 meseca”, rekao je Jessen Petersen.

On je kazao kako je neophodno da u radnoj grupi za decentralizaciju uicestvuje i opozicija, sto ce se kako je rekao dogoditi.

“Ne mislim da ce biti problema. Na jucerasnjem sastanku Kontakt grupe mi smo culi da je opozicija podzala ono sto je postignuto do sada u radnoj grupi za decentralizaciju. Ipak opozicija oseca da nije stvarni deo dijaloga, mislim da je i premijer to uvideo, jer je nama potreban konsenzus o dceentralziaciji na Kosovu”.

Jessen Petersen je ove komentare izrekao tokom posete opstini Kamenica, koju je nazvao primerom zajednickog zivota, iz koje treba da izvuce primer Kosovo.

“Kamenica na mnogo nacina predstavlja jednu vrstu drustva koju, verujem Kosovo treba da nastoji da postigne. Ovo je drustvo u kojoj je opstina ucinila ozbiljne napore da ukljuci manjine u dijalogu i aktivnostima opstine”, rekao je Jessen Petersen, nakon sastanka sa rukovodstvom opstine Kamenica.

On je posetu Kamenici zavrsio na administrativnom prelazu Bela zemlja, gde je obecao da ce institucijama Kosova preneti sva ovlascenja, sem onih koja znace suverenitet.
XS
SM
MD
LG