Dostupni linkovi

Policija najavljuje razgovor sa Rojsom


Predsjednički kandidat, HDZ-ov disident i u svakom slučaju jedna od najživopisnijih osoba hrvatske javne scene, Ljubo Ćesić Rojs, na nedjeljnom je predizbornom skupu u Vukovaru okupljenima poručio kako je haški bjegunac, general Ante Gotovina, dobro i zdravo, te im prenio njegove pozdrave.

Ministarstvo unutarnjih poslova odmah je najavilo reakciju. Glasnogovornik Zlatko Mehun:

„Policija će u dogovoru sa Državnim odvjetništvom obaviti razgovor s predsjedničkim kandidatom Ljubom Ćesićem Rojsom zbog njegovih, više puta ponovljenih izjava, vezanih za saznanja o odbjeglom generalu Anti Gotovini.“

Za sada se ne može reći kada i gdje će razgovor biti obavljen:

„Naime, tu ćemo maksimalno uvažavati termine njegove predsjedničke kampanje, ali zasigurno će se vrlo brzo naći i termin u kojem će se moći razjasniti njegove izjave, vezane za saznanja o generalu Anti Gotovini.“

Neslužbeno doznajemo kako neće biti nikakvih spektakularnih privođenja, nego će policijski službenici obaviti posao najvjerojatnije na terenu, tijekom Rojsove kampanje.

On je danas bio nedostupan, na terenu po Kordunu i Baniji. Međutim, već sinoć je komentirao MUP-ovu najavu da obavi obavijesni razgovor sa njim na okolnost spominjanja Gotovine. Na skupu u Osijeku Rojs je okupljenima kazao kako je „General Gotovina i sada sa nama, u našim je srcima“.

U nevladinoj organizaciji za nadgledanje izbora „Gong“ kažu kako o cijelom slučaju Rojsa i Gotovine nisu raspravljali, jer im to nije dio mandata. Neslužbeno, oni Rojsove izjave o Gotovini stavljaju u kontekst predizborne kampanje i pokušaja pridobivanja birača.

Rojs posljednjih godina u svakom javnom istupu prenosi Gotovinine pozdrave, ali ga, eto, sve do sada nitko nije ozbiljno shvaćao. I danas je u intervjuu jednom dnevnom listu kazao kako mu je HDZ-ova Vlada srušila bespravno izgrađenu kuću, jer su, kako kaže, mislili da se u njoj skriva Gotovina. Kuća je inače bila u zagrebačkoj podsljemenskoj zoni. Gotovinina slika prisutna je i na web stranicama predsjedničkog kandidata Ljube Ćesića Rojsa, zajedno sa slikama pokojnog predsjednika Tuđmana i pokojnog ministra obrane Gojka Šuška. Međutim, mnogi upozoravaju da sve to neće pomoći Rojsu na predsjedničkim izborima i da neće dobiti niti jedan posto glasova.
XS
SM
MD
LG