Dostupni linkovi

BANJA LUKA / SARAJEVO


Predstavnici stranaka koje okupljaju uglavnom Srbe u Bosni i Hercegovini zaključili su danas na sastanku sa predsednikom Republike Srpske Draganom Čavićem da će nastaviti "zajedničke napore za izlazak iz krize" koja je, kako je ocenio predsednik Čavić, "nametnuta izvana kontinuiranim pritiskom na institucije vlasti Republike Srpske".
U međuvremenu je objavljeno da je nakon ostavki ministara inostranih poslova i saobraćaja i komunikacija Mladena Ivanića i Branka Dokića, ostavku najavio i ministar pravosuđa Bosne i Hercegovine Slobodan Kovač.
Zvaničnici Republike Srpske i predstavnici srpskog naroda u institucijama Bosne i Hercegovine najavljivali su proteklih dana povlačenje svih Srba iz državnih institucija, a predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Borislav Paravac je čak objavio da je "kovertirao" ostavku. Danas je međutim rekao da za sada ostaje na tom položaju pošto "nema mandat" svoje političke partije – Srpske demokratske stranke – da se povuče.
Predsedavajući Saveta ministara Bosne i Hercegovine Adnan Terzić je ocenio da ne postoji nikakva kriza institucija i da je do danas primio samo ostavku ministra spoljnih poslova Mladena Ivanića.
Visoki međunarodni predstavnik u Bosni i Hercegovini (BiH) Pedi Ešdaun (Paddy Ashdown) je ostavke ocenio besmislenima.
XS
SM
MD
LG