Dostupni linkovi

HAG


Bivsi general Vojske Republike Srpske Vinko Pandurovic prebacen je popodne iz Banjaluke u Hag saznaje Beta . Prema izvorima ove agencije specijalni avion SFOR-a popodne je odletio sa banjaluckog aerodroma u Holandiju. Dopisnik Radija Slobodna Evropa u Banjaluci nije mogao da dobije zvanicne potvrde Pandurovicevog izrucenja.
U medjuvremenu je Hrvat iz Bosne i Hercegovine Miroslav Bralo izjavio pred Haskim tribunalom da se ne smatra krivim za zlocine protiv bosnjackih civila u dolini Lasve u proljece 1993 godine. Bralo se pocetkom novembra predao SFOR-u, a u Hag je prebacen proslog petka.

SARAJEVO
Dom naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine prihvatio je Predlog zakona o uvodjenju jedinstvene stope poreza na dodatnu vrijednost (PDV) od 17 posto. Kako je Zastupnicki dom usvojio ovaj dokument u varijanti u kojoj se predvidja uvodjenje diferencirane poreske stope, o konacnom tekstu zakona odlucice komisija sastavljena od predstavnika oba doma. Vijece ministara i entitetske vlasti su zaduzeni da subvencijama osiguraju zastitu najugrozenijih kategorija stanovnistva zbog poskupljenja koja ce uvodjenje PDV-a izazvati.
XS
SM
MD
LG