Dostupni linkovi

Knjigom i guslama na Duklju


Autor knjige Aleksandar Stamatović definisao je dukljanstvo kao antisrpstvo:

“Dukljanstvo, to više nije ideologija, samo jedna kombinacija nacizma, fašizma, komunizma, šovinizma, rasizma. To je jedan specifičan stadijum psihe. Kažem, dukljanska ideologija je već ušla u fazu psihošizofrenije. Mrziti, na svakom mjestu, u svakom vremenu, na svaki način sve što je srpsko”.

Besjednik Predrag Vukić srbofobiji je dao planetarne koordinate:

“Srbofobija postaje čak evropski planetarni opijum, koji je objedinio najmoćnije centre svijeta, pa se samim tim srbofobija u Crnoj Gori ne može posmatrati kao jedan posve izolovan faktor i činilac”.

U novom svjetskom poretku, Vukić Crnoj Gori pridaje značajnu ulogu:

“Nosiocima novog svjetskog poretka neophodno je pravoslavni srpski-ruski faktor odbaciti u kontinentalne gudure Balkana, a Crnu Goru učiniti neizostavno rimokatoličkom zemljom”.

Vladimir Jovović i Predrag Vukić naslućuju i progone:

“Šta nas tek čeka u nezavisnoj Crnoj Gori, koja neće bit uopšte nezavisna. Ona će itekako bit zavisna i od Hrvatske i od Albanije. Nas čekaju progoni”.

“Što je rekao Dragoljub Petrović, na nedavnom saboru povodom odbrane srpskog jezika u Nikšiću, on već vidi izbjegličke kolone iz Crne Gore i ponavljanje novih zločina koje bi oni nazvali lijevim greškama kao i njihovi prethodnici”.

Aleksandar Stamatović tvrdi da bi se, kako kaže, dokopavanjem medija drastično uvećao broj Srba u Crnoj Gori:

“Mi Srbi u Crnoj Gori nemamo medije, a vi sigurno znate onu Gebelsovsku doktrinu - ako jednu laž ponovim deset puta dnevno preko radija, ona će postati istina. Kada bi oni pali sa vlasti, kada bi se mi dokopali medija, naročito televizije i raznih televizija, mi ne bi nikakvom medijskom blokadom suprotne strane ili medijskim forsiranjem nečega, nego samo nečega što je originalno, vrlo brzo na sledećem popisu drastično povećali broj Srba”.

Predstavljanje knjige “Etnogeneza dukljanstva, crnogorski ustaša” priređeno je u Parohijskom domu Srpske pravoslavne crkve, a imalo je i guslarski uzlet posvećen Radovanu Karadžiću, optuženom za ratne zločine:

PESMA UZ PRATNJU GUSALA:
“S Romanije hajduk poručuje,
svome rodu na četiri strane,
srpski hajduk deli Radovane...”
XS
SM
MD
LG