Dostupni linkovi

Uhapšen osumnjičeni za dvostruko ubojstvo


Sarajevska policija uhapsila je Aleksu Micana zbog osnovane sumnje da je sinoć počinio krivično djelo ubistva 45-godišnjeg Adema Ćatića i 25-godišnjeg Senada Lepirice. Obojica ubijenih bili su radnici firme IT Computers i usmrćeni su automatskom puškom dok su obavljali svoj posao. Policija je nakon dojave tijela pronašla u stanu koji je koristio Mican. Motiv ubistva je, kako tvrdi policija, čisto koristoljublje.

Inspektor sarajevske krim policije Gordan Muzurović:

“Čovjek je smislio plan kako da dođe do zarade. Lažno se predstavio nazvavši jednu sarajevsku firmu koja se bavi kompjuterima, dao veoma primamljivu ponudu tim ljudima i dogovorio dil, odnosno isporuku laptopova na adresu gdje trenutno boravi. Ljudi su, znači serviseri, odnosno isporučioci tog preduzeća najnormalnije došli na adresu u namjeri da isporuče robu i da urade svoj posao. Upali su u zamku jednog kriminalca, koji ih je primio u kuću, pokušao da ih prevari falsifikovanim petim primjerkom. Bio je otkriven u toj svojoj namjeri od strane ubijenih lica, reagovao na taj način što je otišao u drugu sobu, obložio pušku toalet papirom u cilju skrivanja papilarnih linija, znači otisaka, da ne bi ostavio otisak na pušci, i upucao ljude sa 12 metaka.”

Aleksa Mican policiji je poznat od ranije kao izvršilac preko trideset krivičnih dijela prevare. Zbog čestog izvršavanja krivičnih djela 2002. godine promijenio je ime. Ranije se zvao Anis Kunalić. Stan u kom su pronađena tijela ubijenih bio je iznajmljen i Mican ga je koristio prethodnog mjeseca.

Pored njega uhapšena su i Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu predata još dva lica koja su osumnjičena da su mu pomagala u skrivanju.
XS
SM
MD
LG