Dostupni linkovi

BRIONI


Na Brionima je u subotu okončan dvodnevni sastanak zvaničnika Sjedinjenih Američkih Država, NATO-a i dvanaest država jugoistočne Evrope na temu bezbednosne situaciji u regiji.
Šefovi diplomatija Hrvatske, Makedonije i Albanije - država Jadranske povelje - Miomir Žužul, Ilinka Mitreva i Kastriot Isljami (Islami) potpisali su deklaraciju kojom su izrazili spremnost na veće učešće svojih zemalja u operacijama poput ISAF u Afganistanu i NATO-ve misija obuke u Iraku".
Ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković je rekao da su evroatlantske integracije strateški cilj njegove zemlje, ali da su one zaustavljene nedostatkom saradnje sa Haškim tribunalom.
"Ekonomski, demokratski i svi ostali potencijali za ove integracije su ogromni, ali na žalost našoj državi su svugde zatvorena vrata samo zbog toga što ne ispunjavamo do kraja svoje obaveze prema Tribunalu u Hagu", rekao je ministar Drašković napominjući da se te obaveze moraju ispunjavati, i da nema nijednog objašnjenja zašto se sa tim kasni.
Ministar inostranih poslova BiH Mladen Ivanić je na sastanku izjavio da saradnja sa Haškim tribunalom nije više političko pitanje, već je pitanje koje zahteva regionalnu saradnju na tehničkom i funkcionalnom nivou

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG