Dostupni linkovi

BANJA LUKA


Studenti banjaluckog Univerziteta ponovice danas mirne proteste pred zgradom Vlade Republike Srpske zahtjevajuci smanjenje školarine, proširenje smještajnih kapaciteta.
Predstavnici studentske organizacije (SOBL) isticu da na svoje zahtjeve nisu dobili konkretne odgovore u nedavnim razgovorima s entitetskim predsjednikom i premijerom Draganom Čavićem i Draganom Mikerevićem, zbog čega su ponovo odlučili da organiziraju proteste.

HAG
O zahtjevu britanskih advokata Stivena Keja i Dzilijan Higins da budu razriješeni dužnosti branilaca bivšeg predsjednika Jugoslavije Slobodana Miloševica odlucivace Pretresno vijece u tom predmetu, saopšteno je sinoc iz Haškog tribunala.
Britanski advokati Kej i Higins zatražili su od Sekretarijata Tribunala da ih razriješi dužnosti Milosevicevih branilaca, na koju su postavljeni protiv volje optuženog 3. septembra.
Svoj zahtev za povlacenjem iz procesa advokati su obrazlozili odbijanjem Milosevica da na bilo koji nacin saradjuje u izvodjenju dokaznog postupka obrane.
XS
SM
MD
LG