Dostupni linkovi

Oteto je prokleto


Članovi Lige za zaštitu ljudskih prava i privatne svojine predvođeni predsednikom Lige dr Slavenkom Grgurovićem ušli su danas u prostorije Pokreta Snaga Srbije u Kragujevcu. Dr Grugorović je zatražio od prisutnih članova stranke Bogoljuba Karića da se isele iz objekta koji je posle Drugog svetskog rata nasilno oduzet od bivših vlasnika.

“Mi smo se ovde skupili jer je gospodin Karić uzurpirao imovinu nacionalizovanog porekla. U ovoj nesrećnoj zemlji Srbiji gde nema građanskih vrednosti, samo ljudi koji uzurpiraju tuđu imovinu i koji su na sumnjiv način stigli do svog bogatstva mogu biti kandidati za predsednika Republike i lideri stranaka. U drugim normalnim zemljama oni bi odavno bili iza rešetaka.”

Nakon desetak minuta žučne rasprave u prostorije je stigao prof. dr Dragan Bataveljić, kandidat za gradonačelnika Kragujevca Pokreta Snaga Srbije.

“Ovo je opštinska imovina koju su nama dali. Znači mesec dana da budemo i mi idemo odavde, jer je oteto prokleto. Svako da se vrati na svoje.”

A Danica Jančić, vlasnica oduzetog lokala, izjavila je za naš program da je useljenje Karićeve stranke u njenu kuću doživela kao veliko poniženje i razočaranje.

“Kad se uselio Karić ja sam se šokirala, verujte mi. Kad sam došla ovde tresla sam se i plakala. Drugi dolaze u moje da se šire, ovde a ja ulazim kao uljez u svoje.”

Članovi Bataveljićevog izbornog štaba optužili su pripadnike Lige za zaštitu privatne svojine za političko mešetarenje. Navodeći da je njihova akcija namerno tempirana na dan održavanja Karićevog mitinga u Kragujevcu. Dušan Simović, jedan od članova Lige, žučno je reagovao na te optužbe.

“Meni je otac streljan, ubijen i konfiskovana imovina. Predsednik opštine Kragujevca, žalosno je sve to. Nema tu, lopovi su to.”

U gužvi koja je nastala pristalice Karićeve stranke pokušale su da odgurnu Simovića dalje od novinara, a jedan član obezbeđenja iščupao je vašem izveštaču mikrofon iz ruku. Teže incidente sprečio je kandidat za gradonačelnika Dragan Bataveljić koji je obećao da će se Snaga Srbije iseliti iz uzurpiranih prostorija odmah posle lokalnih izbora.

Nakon tog obećanja pripadnici Lige su se razišli.
XS
SM
MD
LG