Dostupni linkovi

U akciji “Falsifikat” uhapšena tri policajca i jedan carinik


Pod sumnjom da su neregularno registrovali veći broj putničkih vozila visoke klase, u Banjoj Luci su uhapšena tri radnika Centra javne bezbjednosti, trenutno angažovanih na projektu CIPS, i jedan radnik carine.
Portparol banjalučkog Centra javne bezbjednosti, Rade Mutić, kaže da se hapšenje dogodilo u akciji pod nazivom “Falsifikat”, koju već duže vrijeme provode policajci iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka:

“Jutros u šest časova radnici Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Banja Luka lišili su slobode tri radnika MUP-a RS-a Centra javne bezbjednosti Banja Luka. To su Šušnjar Branka, Glavić Velimir i Malinić Stana. Također, slobode je lišen i radnik Carine Pjanić Saša, radnik Uprave carina u Vrbanji.”

Uhapšeni se terete da su, zloupotrebljavajući položaj i ovlaštenja, neregularno registrovali više od 150 vozila veće vrijednosti, od kojih je od vlasnika do sada oduzeto oko 40. O načinu na koji su se dovijali uhapšeni izigravajući redovnu proceduru carinjenja i registracija, govori načelnik Krim-policije banjalučkog centra, Mile Došenović:

“Utvrđeno je da ima veći broj vozila koji su registrovani u ovom centru. Prilikom carinjenja vozila, odnosno registracije vozila, donosi se dokumentacija da je ocarinjeno takvo vozilo. Međutim, uopšte se ne radi - kad se izvrše provjere - da je carinjeno vozilo nego je neka druga roba u pitanju.”

Akcija “Falsifikat” biće nastavljena, kaže Došenović, kako bi se pronašli i drugi počionioci, jer je utvrđeno da su uhapšeni do sada krivotvorili više od 50 odsto dokumentacije za oduzeta vozila.
XS
SM
MD
LG