Dostupni linkovi

Po najsavremenijim svetskim standardima


RSE
“Beogradska arena” trenutno prima 18.500 gledalaca, a kada se kompletno završi njen kapacitet biće 20.000 mesta. U dvoranu se ulazi sa južne i severne strane, a prilazi su obezbeđeni najsavremenijim sistemima ovakve vrste, dok je sama dvorana kompletno pokrivena video nadzorom. Predsednik Izvršnog odbora Skupštine grada, Nenad Bogdanović, ističe da je u arenu u poslednje dve godine uloženo 30 miliona evra, i dodaje:
BODANOVIĆ
Biće ovih dana možda i nekih problemčića. Ovde ima par stvari vezanih za tehnologiju koje moraju da se doteraju: usaglašavanje svetla, semafora i svih ostalih stvari. Ostaje praktično još mala sala, koja, po meni, nema nikakvog razloga da do kraja godine ne bude završena. U samoj velikoj dvorani treba dokompletirati opremu za drugu vrstu zbivanja, koja treba da se dešavaju u ovoj sali, a to su takozvane scensko-muzičke priredbe i praktično će hala postati ono što smo želeli - a to je multifunkcionalna.
RSE
Arhitekta Vlada Slavica, koji je projektovao “Beogradsku arenu”, kaže da je dvorana građena po svetskim standardima i dodaje da u ovom trenutku u Evropi postoji samo još jedan sličan objekat.
SLAVICA
U aprilu je urađena “Saska” arena u Pragu za 18.000 mesta koja ima otprilike sličan sastav i sličnu dispoziciju sa nivoom loža na nivou 300. Jedan poseban nivo kao što mi imamo poseban nivo loža, koji je i komercijalna i kvalitativna stavka grada Beograda tj. objekta, je nešto što treba meriti samo sa istim vrednostima u Evropi.
RSE
Prema rečima Nenada Bogdanovića, arena obuhvata i 55.000 kvadratnih metara komercijalnog prostora u koji će biti smeštena predstavništva pojedinih firmi, lokali i prodavnice suvenira. On je podvukao da već od marta ili aprila sledeće godine arena mora ući u komercijalnu funkciju, jer je to jedini način da ovakav objekat bude i isplativ.
BOGDANOVIĆ
To će biti jedna fabrika koja će imati sigurno oko 200 zaposlenih, koja će morati da uđe u evropski pul arena. Kad ste u evropskom pulu arena i kad napravite sa jednom ozbiljnom evropskom medijskom kućom ugovor, vi tada dobijete ono što svaka ovakva arena mora da ima. A to je preko 200 nesportskih događanja. I to vam obezbeđuje da možete, pre svega, da imate amortizaciono održavanje. Da li ćete imati profit, zavisi koliko ćete biti interesantni i koliko ćete ovih dodatnih sadržaja obezbediti. Ova arena je sagrađena da obogati život Beograda, da stvori novu privrednu delatnost koja se zove delatnost usluga u domenu raznoraznih muzičko-scenskih događanja, što je ozbiljna privredna grana u svetu.
RSE
Košarkaški turnir “Dijamantska lopta” počinje u subotu 31. jula, a učestvovaće kontinentalni prvaci selekcije Srbije i Crne Gore, Litvanije, Argentine, Kine, Angole i Australije, dok se meč između reprezentacija SCG i SAD igra 6. avgusta. O tome generalni sekretar Košarkaškog saveza SCG, Predrag Bogosavljev, kaže:
BOGOSAVLJEV
To je predolimpijski turnir koji praktično okuplja najjače ekipe sa tog olimpijskog turnira. Znači, Amerikanci su dodatak 6. avgusta. Mislim da ćemo gledati izvanrednu košarku u izvanrednom ambijentu, a organizatori će se potruditi da gledaocima., koji će provoditi u sali pet-šest sati, pruže i neke druge sadržaje koji će ih na neki način animirati i da će ovaj objekat svakog dana napuštati zadovoljni i, naravno, posle sedam dana basket super starsa u Beogradu, da će to ostati za dugo sećanje.
XS
SM
MD
LG