Dostupni linkovi

Ilić i Dinkić - Problem za Koštunicu


RSE
G17 Plus nije zadovoljna izjavom ministra za kapitalne investicije Velimira Ilića da nije govorio o sečenju prstiju niti da je pominjao Dinkića, već da je samo govorio o mafiji i o svom otporu prema mešanju drugih ministara u njegov resor. Potpredsednik Vlade Miroljub Labus potvrdio je izjavu ministra finansija Mlađana Dinkića da ovaj problem mora da reši premijer Vojislav Koštunica.
LABUS
Očekujemo reakciju premijera, ali definitivnu odluku o tome reći će Glavni odbor u subotu.
RSE
Mlađan Dinkić nije želeo da se decidno izjasni šta će se dogoditi ako Koštunica ipak ne smeni Ilića, niti učini bilo šta konkretno.
DINKIĆ
Gospodin Ilić je preterao sa svojim vulgarnostima, svakako da takvom čoveku nije mesto u Vladi, ali to je posao za premijera koji je sastavio Vladu. Što se tiče G17 mi takve stvari više nećemo tolerisati. To znači da nemamo nameru da dopuštamo bilo kakve lažne napade bilo koga na G17 Plus. Sve je prevršilo meru. To znači da G17 Plus nema nameru da više sluša takve stvari, već jednostavno očekujemo reakciju premijera. Nakon toga donećemo odluku šta da radimo.
RSE
Svi nesporazumi u Vladi Srbije su izglađeni i ona nastavlja normalno da radi, tvrdi šef Poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije u republičkoj skupštini Miloš Aligrudić.
ALIGRUDIĆ
Pa, meni se čini da ti sukobi nisu tako ozbiljni kako to izgleda, kako je to predstavljeno u medijima i koliko sam informisan mislim da su ti takozvani sukobi već rešeni tako da to nije nikakav problem.
RSE
Velimir Ilić takođe tvrdi da nema razloga za špekulacije niti za bojazni da Vlada više ne funkcioniše normalno ili da u najmanju ruku nije stabilna.
ILIĆ
Potpuno je stabilna, nema nikakvih problema. Kažem neko se raduje da to sve poremeti, ali nadam se da ćemo opstati.
RSE
Postoje snage izvan Srbije koje drže Vladu na oku pošto međunarodne institucije vrše pritisak da ona opstane, kaže Mijat Lakićević, direktor i glavni urednik Ekonomist magazina. Sa druge strane, u samoj zemlji postoje političke i interesne grupe koje nastoje da Vladu što više oslabe.
LAKIĆEVIĆ
Verovatno ni njima ne odgovara da Vlada padne, znači da je nema, nego odgovara jedna slaba vlada u kojoj otprilike svako ministarstvo može da radi ono što hoće. Ali ako se uzme ozbiljno stvar, ova vlada ovim pokazuje da zapravo ona nema ozbiljnu politiku, nema program, i to u svakom slučaju u velikoj meri narušava njen kredibilitet.
XS
SM
MD
LG