Dostupni linkovi

Netko štiti i prikriva nezakonje


RSE
''Je li moguće da u jednoj sređenoj državi netko zauzme šest tuđih kuća i stanova a da nadležno državno tijelo o svemu tome ima čak i urednu evidenciju'', javno je upitao Vladu SDSS-ov saborski zastupnik Milorad Pupovac, navodeći dva takva slučaja u Vojniću i Kninu.
PUPOVAC
Đordić je zauzeo kuću u Kninu, kuću u zaseoku Žagroviću pored Knina, kuću u Budačkoj Rijeci, na adresi je u Rudačkoj cesti u Zagrebu, dobio je kuću od APN-a u Gračacu, i izgleda, a to nismo uspjeli utvrditi do kraja, da ima i adresu u Splitu.
RSE
Riječ je o jednom od još uvijek 55 slučajeva nelegalno zauzetih srpskih kuća. Pupovac izravno optužuje vladin Ured za prognanike i izbjeglice da je godinama prikrivao i štitio takve slučajeve, naglašavajući da to baca ozbiljnu sjenu na proces povratka srpske imovine, te sramoti hrvatsku državu.
POPOVAC
To pokazuje da netko u zadnji momenat nastoji štititi nezakonje, nastoji prikriti bezakonje, i to pred saborskim zastupnicima.
RSE
Saborski zastupnici Samostalne demokratske srpske stranke procjenjuju da je još zauzeto oko 2300 kuća. Sumnjaju da će se sve uspjeti vratiti do kraja ove godine, kako je dogovoreno, jer su mnogi slučajevi na sudu, a sudski procesi, iako je situacija u većini poptuno jasna, traju i po nekoliko godina. Pupovac je ustvrdio da je politiku Sanaderove vlade u posljednja tri tjedna ozbiljno komrpromitiralo i nekoliko događaja na području međunacionalnih odnosa. Riječ je o izjavi dubrovačkog vijećnika vladajuće stranke kako ne bi bilo dobro da Srbi i Židovi kupuju imovinu na tom području, zatim slučaju osamnaestogodišnjeg Jovana Kolara iz Vodica koji je u kafiću tamošnjeg općinskog vijećnika pretučen samo zato što se zove Jovan, te najnovijoj izjavi potpredsjednika hrvatske vlade Andrije Hebranga kojom je doveo u pitanje dobre namjere televizijskog novinara Zorana Šprajca samo zato što se prema Hebrangovim saznanjima Šprajc nekada prezivao Jovanović.
PUPOVAC
U svakoj civiliziranoj zemlji potpredsjednik vlade ne bi dočekao sljedeći dan u istoj poziciji.
RSE
Upitan o nedavnoj izjavi mitripolita Jovana u intervjuu Jutarnjem listu kako lideri Srba u Hrvatskoj nisu baš po volji srpskog naroda, Pupovac je odgovorio kako ovaj put hrvatsku javsnot želi izvjestiti prije svega o slučaju pretučenog Jovana iz Vodica:
PUPOVAC
... Koji je još uvijek golobrad pa nema opasnosti da ga bilo ko vuče za bradu, ali se zove Jovan pa onda može dobiti kocom u glavu više puta. O Jovanu iz Jutarnjeg lista ćemo razgovarati sa predstavnicima Svetoga sinoda tj. patrijarhom Srspske pravoslavne crkve.
XS
SM
MD
LG