Dostupni linkovi

Dramatičan kraj crnogorske fudbalske lige


RSE
U prošlom, pretposljednjem kolu crnogorske fudbalske lige, svi favoriti su poraženi od autsajdera. Takav ishod, međutim, poznavaocima crnogorskih fudbalskih prilika, nije bilo teško predvidjeti, jer su po tri boda dobijali svi oni kojima je to produžavalo nadu za opstanak u ligi. Dogovaranje rezultata u posljednje vrijeme prava je javna tajna na koju su gledaoci svikli. Trener “Drezge” Zoran Mišković kaže.
MIŠKOVIĆ
Zadnjih desetak kola, sem utakmice “Lovćen” – “Drezga”, nijedna druga utakmica nije završena bez onako kako je trebalo. Bez obzira što je tada motiv ekipi, kojoj je pobjeda potrebna, neuporedivo veći, ipak je sve to daleko od slučajnosti.
RSE
Prema ovogodišnjim pravilima šest od osamnaest timova crnogorske fudbalske lige ipak će morati u niži rang. Ko će dolje, a ko će gore u čak tri meča odlučiće se u direktnom susretu. Jedan od najkritičnijih mečeva je utakmica “Ibar”- “Berane”, a igra se u Rožajama. Sekretar “beranaca” Fuad Ramusović predlaže da se zbog visokog rizika, ali i zbog više sumnjivih rezultata, te utakmice i ne igraju, a da iz lige ispadne manji broj timova.
RAMUSOVIĆ
Meč koji je došao baš u najgore moguće vrijeme, gdje su tenzije u oba grada povećane i nema realno dobrih uslova za normalno odigravanje tog meča. Mogu samo da kažem da mi sa “Ibrom” imamo mnogo dobre odnose, ali bih najradije da taj meč i ne igramo zbog situacije i klime koje trenutno vlada u Beranama i Rožajama. Dosta čudnih rezultata. Vjerovatno je i to kumovalo.
RSE
“Gdje god da su se dogovarale neke utakmice posljednja se mora odlučiti na terenu”, mišljenja je Rešad Pepić, trener “rožajaca”.
PEPIĆ
Na tu utakmicu će doći veliki broj gledalaca i, da iskren budem, bili smo juče na sastanku u Beranama i više su Beranci insistirali da je navodno neka velika tenzija, nego mi. Da li se oni boje te utakmice ili pokušavaju da stvore neku užarenu atmosferu? Ja garantujem da ćemo mi na terenu odradit sportski, a van terena valjda je tu policija za publiku.
RSE
“Utakmice posljednjeg kola i jesu sa dosta rizika, ali će proteći regularno”, uvjeren je Zoran Damjanović, sekretar u Sudijskom savezu.
DAMJANOVIĆ
Ne mogu da tvrdim da su sve utakmice regularne, ali da je toliko bilo namiještanja, to je stvarno nemoguće. Uzmite primjer u mnogo jačim ligama gdje klubovi koji su svoj status obezbijedili, igraju ipak s malo manje motiva nego što to igraju klubovi koji nijesu obezbijedili svoj status. Uglavnom, to su neki klubovi koji su u situaciji da možda ispadnu iz lige, pričaju i već unaprijed traže svoj alibi.
RSE
Trener Goran Mišković ne traži svoj alibi, iako je njegova “Drezga” već ispala. Ko može subotnje popodne neka provede na stadionu, što zbog fudbala, što zbog demokratije.
MIŠKOVIĆ
Vrijeme kada su se dešavali veliki incidenti na fudbalskim terenima je daleko iza nas bez obzira što se demokratija u našem društvu dosta teško probija i mislim da će organi reda odratiti svoj posao kako treba i ne očekujem nikakve incidente ni na tako vrućim utakmicama kao što će biti u Plavu, Rožajama ili Spužu, gdje se direktno riješava sudbina tih ekipa.
XS
SM
MD
LG