Dostupni linkovi

Vanredna vijest

UHAPŠEN MILOVAN BJELICA


RSE
Hapšenje Milovana Bjelice, prema izjavama očevidaca, obavljeno je u centru Sokoca, pedesetak kilometara od Sarajeva. Bjelicu su presreli vojnici Sfora, ali i neki civili, kažu svjedoci. Za naš program hapšenje bivšeg predsejdnika Srpskog Sarajeva i visokog zvaničnika Srpske demokratske stranke potvrdio je portoparol Stabilizacijskih snaga Robert Laprese.
LAPRESE
Danas u podne na Sokocu, pripadnici multinacionalnih snaga Sfora priveli su Milovana Bjelicu, za kojeg se sumnja da pruža podršku optuženima za ratne zločine. Bjelica je transportovan na sigurnu lokaciju, gdje će biti obavljena istraga. Hapšenje je provedeno u okviru mandata Sfora i mi vjerujemo da će Bjelica biti u stanju da iznese nove informacije o optuženima z aratne zločine i njihovoj mreži podrške u BiH.
RSE
Hapšenje Bjelice obavljeno je, prema izjavama svjedoka, bez upotrebe sile, ali i bez pružanja otpora. Inače, Milovan Bjelica je, prema tvrdnjama medija, tokom rata bio jedan od najbližih saradnika najtraženijeg haškog bjegunca Radovana Karadažića. Zbog sumnje da pruža podršku optuženima za ratne zločine, Bjelica se našao i na američkoj crnoj listi osoba, kojima je zamrznuta imovina i sredstva, kao i ulazak u Sjedinjene Američke Države.
Policija Republike Srpske, kako su izjavili u Centru javne bezbjednosti Srpsko Sarajevo, nije bila obavještena, niti je učestvovala u današnjem hapšenju na Sokocu.
XS
SM
MD
LG