Dostupni linkovi

PRIŠTINA


Portparol Kosovske policijske službe (KPS) Veton Eljšani izjavio je da KPS istražuje pojavu osoba koje su se predstavile kao pripadnici Albanske nacionalne armije (ANA).
Eljšani je dodao da ne želi da komentariše snimke Radio televizije Kosovo na kojem se vide navodni pripadnici ANA jer je "istraga u toku".
Prema njegovim rečima, istina je da su se pripadnici KPS-a sukobili sa naoružanim i maskiranim osobama, ali da se radilo o okršaju sa kriminalnim grupama.
Radio televizija Kosova (RTK) objavila je u sredu veče reportažu sa snimcima pripadnika ANA i navela da je materijal snimljen kod Merdara, nedaleko od "granice sa Srbijom".
Jedan od maskiranih muškaraca, koji se predstavio kao komandant jedinice, rekao je za televiziju da oni imaju poverenja u Kfor, ali da su, suočeni sa verbalnim i konkretnim pretnjama o povratku srpskih snaga na Kosovu, prinuđeni da se vojno organizuju.
Šef UNMIK je nakon jednog terorističkog napada na pruzi Mitrovica-Lešak 2003. godine proglasio ANA terorističkom organizacijom.
XS
SM
MD
LG