Dostupni linkovi

Vanredna vijest

STRAZBUR


U Strazburu danas počinje petodnevno jesenje zasjedanje Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope. Prvi dan zasjedanja biće posvećen raspravi o programima rješavanja statusa migranata. Među temama petodnevnog zasjedanja su i „Ostvarivanje ekonomskog rasta i socijalne zaštite u Evropi u eri globalizacije", "Regionalizacija u Evropi", "Humanitarna kriza u Darfuru" i "Parlamenti ujedinjeni u borbi protiv porodičnog nasilja nad ženama".
BAGDAD
Najmanje 60 pobunjenika ubijeno je tokom vikenda u intezivnim borbama na sjeveru Iraka, saopćile su danas američke i iračke snage. Komanda vojske SAD u Iraku je saopćila da je američka avijacija ubila više od 20 boraca terorističke mreže "Al-Kaida" koji su otvorili vatru na američku zračnu patrolu sjeverozapadno od Bagdada, prenose agencije.

ISLAMABAD
Oko 15 osoba jutros je poginulo u napadu bombaša samoubice na sjeverozapadu Pakistana, saopćili su pakistanski bezbjednosni zvaničnici. Glasnogovornik pakistanske Vojske, general Vahid Aršad, rekao je da su 11 civila i četiri policajca poginuli u tom napadu u gradu Banu, koji se nalazi u području duž granice s Afganistanom, prenose agencije. Policija je saopćila da je u napadu poginulo ukupno 11 osoba, uključujući četiri policajca.
XS
SM
MD
LG