Dostupni linkovi

SARAJEVO


Zamenik Visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Rafi Gregorian najavio je da se uskoro može očekivati plenidba imovine članova porodice haškog begunca Radovana Karadžića.
"Oni poseduju veliku pokretnu i nepokretnu imovinu. Može im se oduzeti sve što bude odobreno sudskom odlukom - novac, vozila, kreditne kartice. Očekujem i da će im se zabraniti da prodaju kuće ili prenose pravo vlasništva", izjavio je Gregorian za sarajevsko "Oslobođenje".
Međunarodna zajednica čvrsto veruje da članovi Karadžićeve porodice, uprkos nadzoru, i dalje pomažu u njegovu skrivanju.
Komentirajući optužbe bivše portparolke Haškog tužilaštva Florens Artman o postojanju međunarodne zavere koja onemogućava pronalaženje najtraženijih optuženika, Gregorian je istakao da mu niko nikad nije kazao da prekine napore za njihovo hapšenje.
I bivši američki ambasador zadužen za pitanja ratnih zločina Pjer Ričard Prosper u izjavi koju je u petak objavio "Dnevni avaz" odbacio je navode Florens Artman da Zapad opstruiše hapšenje Karadžića i Mladića.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG