Dostupni linkovi

SARAJEVO


U Sarajevu je u nedelju preminuo Safet Isović, jedan od najboljih izvođača sevdalinki svih vremena, prema mišljenjima većine muzičkih kritičara.
Isović je rođen je 1936. godine u Bileći. Dobitnik je Zlatnog mikrofona i oko 35 zlatnih i srebrnih ploča, kao i estradne nagrade BiH i Estradne nagrade bivše Jugoslavije.
Neki od njegovih antologijskih snimaka su "Đul Zulejha", "Devojka sokolu zulum učinila", "Grana od bora, pala kraj mora", "Mujo kuje konja po mesecu", "Moj dilbere", "Kolika je šeher Banja Luka", "Put putuje Latif-aga".

OSAKA
Hrvatska rekorderka u skoku u vis Blanka Vlašić (23) osvojila je u nedelju zlatnu medalju na svetskom prvenstvu u Osaki sa skokom od 205 cm.
Srebrnu medalju su podelile Italijanka Antonietta Di Martino i Ruskinja Ana Cicerova, koje su preskocile 203 centimetra. Svetsko prvenstvo bilo je vrhunac ove sezone u kojoj je Blanka Vlašić bila uverljivo najbolja skakačica na planeti. Imala je najbolji skok sezone i drugi svih vremena (207 cm u Stockholmu), i čak je 15 puta skakala preko dva metra.
XS
SM
MD
LG