Dostupni linkovi

BANJA LUKA


Vijeće za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa Ustavnog suda Republike Srpske donijelo je danas odluku da je himnom Republike Srpske koja je melodija "Bože pravde" bez teksta, povrijeđen vitalni nacionalni interes konstitutivnog bošnjačkog naroda. Ovom odlukom Ustavnog suda faktički RS nema više himnu.

DEN HAAG
Glavna tužiteljica Haškog tribunala Carla del Ponte pozvala je danas Srbiju, BiH, naročito Republiku Srpsku i Crnu Goru da učine sve što mogu da pronađu i uhapse bivše lidere bosanskih Srba, generala Ratka Mladića i Radovana Karadžića, koji su prije 12 godina optuženi za genocid počinjen u Srebrenici.

ZAGREB
General Vladimir Zagorec bit će izručen Hrvatskoj, odlučeno je danas na novom ročištu pred austrijskim Zemaljskim sudom. Danas bi trebao biti poznat sadržaj DVD-a koje je Zagorec predao austrijskom sudu. Zagorčevi odvjetnici tvrdili su da se u Hrvatskoj vodi politički motiviran proces protiv nekadašnjeg generala koji se koji se sumnjiči za zloporabe položaja i otuđivanja milijuna dolara. Zagorec se na odluku Zemaljskog suda može žaliti sudu višeg stupnja, tako da će cijeli proces najvjerojatnije potrajati još nekoliko mjeseci. Austrijski mediji napominju da bi zbog odluke o izručenju mogao zatražiti i azil u Austriji.
XS
SM
MD
LG