Dostupni linkovi

ZENICA


Od danas počinju dvosatne obustave rada radnika "Mittal Steela Zenica" zbog neuspjeha pregovaračkog procesa između Sindikata i Uprave u vezi s visinom cijene satnice. Ponuđene vrijednosti satnice od 2,18 KM, sindikat radnika ovog preduzeća ne može prihvatiti, te je najavljen i generalni štrajk za 1.avgust.

MINSK
Najmanje devet aktivista opozicije uhapšeno je u Minsku u pokušaju vlasti u Bjelorusiji da spriječe demonstracije najavljene za petak, saopštila je organizacija za ljudska prava u toj zemlji. Lideri opozicije Paval Sevjarinec i Aleksej Šein, uhapšeni u ponedjeljak uvečer u Minsku, jučer su osuđeni na 15 dana zatvora, jer su ilegalno dijelili propagandni materijal opozicije, prenose agencije. Ostali uhapšeni aktivisti tek trebaju biti izvedeni pred sud. Pripadnike opozicije je ove sedmice uhapsila bjeloruska bezbjednosna agencija, koja se u toj zemlji i dalje zove KGB.

JERUSALIM
Delegacija Arapske lige dolazi u Izrael na razgovore s visokim zvaničnicima o incijativi Arapske lige za mirovni proces na Bliskom istoku.

ZAGREB
Nakon uzvratnih susreta prvog pretkola nogometne Lige prvaka poznata su četiri para iduće runde elitnog nogometnog natjecanja. U drugom pretkolu sastaju se Rangers - Zeta, Genk - Sarajevo, Astana - Rosenborg i Bešiktaš - Šerif. Zagrebački Dinamo i BATE Borisov svoje će suparnike doznati danas kada su na rasporedu preostali uzvratni susreti prvog kola. Dinamo čeka pobjednika dvoboja između slovenskih Domžala i albanske Tirane, dok će BATE najvjerojatnije igrati protiv islandskog prvaka Hafnarfjodura koji je u prvom susretu slavio 4:1 protiv HB Torshavna.

BEOGRAD
Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) predložila je da Partizan, zbog incidenata koji su navijači beogradske ekipe pravili na prošlonedjeljnoj utakmici sa Zrinjskim u Mostaru, bude izbačen iz Kupa UEFA.
Partizan i Zrinjski su prošlog četvrtka igrali u Mostaru utakmicu prvog kola kvalifikacija za Kup UEFA, a u neredima prije, tokom i po završetku duela povrijeđeno je 38 osoba, od kojih dvije teže.
XS
SM
MD
LG